Retelele de social media anonime au inceput sa apara in lumea virtuala inca din anul 2008, au avut parte de coborasuri, insa se pare ca si-au revenit si in ziua de azi exista mai multe site-uri asemenea de social media, dar si aplicatii pentru telefon in legatura cu asa ceva.

  • Retelele de socializare devin sursa pentru stirile de ultima ora: O serie de jurnalisti au inceput a folosi Whisper (una dintre aceste retele) pentru a raporta despre industria tehnologiei iar CNN raporteaza ca  unul dintre scopurile editorului sef al Whisper este de a incuraja pe userii sai sa posteze noutati de indata ce aceste lucruri se intampla. Mai devreme in anul 2014, compania si-a alaturat fortele cu Buzz Feed pentru a selecta noutati din postarile anonime care apareau pe aceasta retea de socializare.
  • Genereaza sfaturi impartiale: Multi oameni posteaza evenimente din viata de zi cu zi pe Facebook pentru a le impartasi cu familia si cu prietenii, cum ar fi o nunta apropiata. Oricum, unii dintre aceeasi oameni vor intra pe site-urile anonime pentru a  cere parerea in legatura cu sfaturi legate de viata atunci cand se simt incomod in a impartasi detalii personale cu prietenii adevarati.
  • Asigura distractie prin intermediul barfelor si umorului: Ziarul The Guardian a sustinut de asemenea cum ca unii useri ai Yik Yak (alt sit social anonim) se pare ca folosesc  aplicatia ca o modalitate de a impartasi un pic mai multe zambete in stanga si in dreapta prin postarea de bancuri online si de glume virtuale. Altii sustin ca se folosesc de site-urile anonime pentru a raporta stiri despre celebritati si noutati din lumea can can-urilor scandaloase. Un user Whisper a sustinut si a anuntat ceea ce s-a petrecut intre Gwyneth Paltrow cu mai multe luni inainte ca ea si sotul ei, Chris Martin, sa anunte in mod oficial ca se despart.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *