Ce stii despre termostatele ambientale?

Tot mai des intalnite in casele romanilor sunt termostatele ambientale. De ce? Este o intrebare pentru care raspunsul poate fi usor dedus. Acest dispozitiv inteligent face posibila asigurarea unui confort termic optim in locuinta, mai ales pe timp de iarna. Cu toate acestea, inca sunt persoane care nu sunt pe deplin convinse ca ar trebui sa faca o astfel de investitie. Pentru a evidentia cat mai clar avantajele de care vine insotit un astfel de termostat, te invit sa citesti mai jos despre caracteristicile si functiile modelelor pe care le poti vizualiza pe pagina saluscontrols.ro.

Termostatul de ambient – utilizare si functii

Scopul acestui dispozitiv este de a controla si comanda sursa de incalzire din locuinta. Poate sa fie vorba de radiator electric, de centrala termica, aeroterma, incalzire prin pardoseala etc. In componenta sa intra elementul de comparatie, interfata cu utilizatorul, regulatorul si traductorul de temperatura. De asemenea, este posibil si ca termostatul sa fie prevazut cu cronotermostat. Este vorba despre ceasul ce face posibila programarea de temperaturi distincte in diverse intervale de timp, chiar si pentru fiecare zi din saptamana.

Unul dintre motivele principale pentru care sunt folosite termostatele de ambient il constituie faptul ca acesta poate reduce considerabil de mult costurile pe care le implica incalzirea locuintei, atingand chiar si procentul de 30%. Altfel spus, termostatul ambiental are ca scop masurarea temperaturii din locurile pe care le desemnezi, determinand astfel pornirea sistemului de incalzire pana cand acesta atinge valoarea pe care o setezi. Iata deci ca poti sa reglezi temperatura dupa plac, separat pe timp de zi, noaptea sau in acele perioade in care nimeni nu este in locuinta.

Ai posibilitatea sa alegi intre un model cu fir sau unul fara fir. Cel din urma foloseste comunicatia radio, prezentand de asemenea si un aspect mai modern. Asta se datoreaza lipsei cablului, ce uneori pozitionarea superioara nu face posibila mascarea acestuia. Unitatile emitatoare si receptoare sunt cele ce alcatuiesc in fapt dispozitivul.

Unitatea receptoare se conecteaza la sursa de incalzire, de preferat aceasta sa fie situata tot in apropierea sa. Cealalta, emitatoarea se poate pozitiona dupa plac, in orice incapere din locuinta. Undele radio sunt cele prin care se realizeaza comunicarea, deci pozitionarea este irelevanta in functionare.

Specialistii din spatele site-ului saluscontrols.ro recomanda setarea termostatului ambiental pe o alta frecventa fata de cea pe care o folosesc celelalte aparate cu unde radio din casa. Este o masura necesara pentru a evita interferentele.

Ai posibilitatea sa alegi un model clasic de termostat, cu buton rotativ, sau unul modern, cu afisaj digital. Depinde si de preferintele pe care le ai si cat imbratisezi noile tehnologii. In cazul in care ceva mai performant ar fi coplesitor pentru tine, cea dintai varianta este ideala. In orice caz, ambele iti ofera posibilitatea sa setezi o valoare care sa se mentina in locuinta.

Cat costa un astfel de termostat? E normal sa iti adresezi o astfel de intrebare. Ei bine, in general costurile sunt destul de accesibile. Diferenta o poate face un produs mai performant, care iti ofera mai multe programe sau functii speciale. In fapt, acesta este detaliul care face diferenta. Intra pe saluscontrols.ro pentru a descoperi varietatea de termostate pe stoc si alege modelul care ti se potriveste.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *