Black hats, riscuri si sfaturi

Metodele de SEO de tip „black hats” sunt cele care iti aduc un rezultat dorit insa pe termen scurt si in plus reprezinta o oarecare manipulare pentru rezultate pentru ca un site sa se claseze tot mai bine. Exemple de astfel de metode black hat pot fi link-urile de tip spam, content spam.

Insa pentru ca reprezinta o metoda mai putin ortodoxa exista un risc asumat. Un video foarte interesant si explicit despre black hats este cel in care Matt Cutts un reprezentant al celor de la Google explica la ce ar trebui sa ne asteptam cand vien vorba de spam-uri. In primul rand este actualizarea Pinguin care va veni desigur cu un mai amre impact. De asemenea, Google tinteste catre cei care folosesc advertorialele ca metoda de mari back link-urile si cu o practica care nu deserveste normelor penalizarile se vor inmulti caci ochii celor de la Google vor fi mai agili.

O data cu toate acestea exista se pare un interes de a dezvolta o metoda de analiza a link-urilor mult mai avansata ca pana cum. Oarecum sofisticata analiza link-urilor in viitor va fi una mai stricta, mai buna. Si cum schimarile sunt la tot pasul in ceea ce priveste numarul de domenii in SERP va trebui redus. Conform aceluiasi reprezentant de la Google se doreste o diversitate a rezultatelor de pe prima pagina de cautare. Si nu in ultimul rand, asa cum s-a tot spus Google vrea o mai buna comunicare cu webmasterii astfel ca notificarile vor fi mai detaliate, explicite.

Daca esti in punctul in care te gandesti de ce aceste schimbari se pare ca Google vrea sa reduca din ce in ce mai mult si mai eficient pe acei care folosesc metode de tip black hats in favoarea celor care urmand cursul normal al lucrurilor prefera metodele white hats si totodata acestia din urma sa primeasca un rang mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.