Blogul pentru inceput

In ceea ce priveste crearea unui blog personal, o persoana trebuie sa aiba in vedere mai multe lucruri pentru ca totul sa decurga asa cum a sperat acesta si pentru ca postarile sale sa ajunga la un anumit public si sa atinga un anumit trafic si vizualizari. Trebuie sa te gandesti asadar la urmatoarele aspecte:

  • Topicul tau este supraevaluat? O cercetare minutioasa asupra unui topic iti poate dezvalui daca acel topic se merita a mai fi dezbatut sau nu si de catre tine. Foloseste unealta de cercetare Keyword Reserach de la Google pentru a vedea cum anume cuvintele tale cheie se vor regasi in continutul bogat al Internetului. Daca subiectul tau nu este prea dezbatut, atunci ai dat legatura dar daca s-a scris deja foarte mult despre asta, nu ar mai avea rost sa te bagi si tu pe asta, pentru a nu te va mai citi nimeni.
  • Sibicetul este relevat pentru un anumit public? Este vorba despre contruirea de ceva anume, despre proiecte DIY sau despre anumite tehnici de machiaj insotite de  tutoriale? Daca subiectul tau este axat pe o anumita nisa si poate ajuta pe cineva, atunci iarasi ai dat lovitura, si chiar daca vei scrie chestii mai personale acolo, tot vei gasi pe cineva care sa te citeasca si sa devina inspirat de viata ta, insa nu scrie totusi despre lucruri foarte banale si simple, de care deja este plictisita lumea.
  • Ai un continut suficient? Atunci cand alegi un anumit subiect pentru blogul tau, ar trebui sa fie un subicet cu mult potential si despre care sa ai ce sa scrii incontinuu, fara sa plictisesti lumea care te va citi. Unul dintre multele motive pentru care noii bloggeri esueaza este pentru ca raman fara lucruri despre care sa mai scrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.