Desi pandemia din tara noastra inca nu a luat sfarsit si inca apar zi de zi cazuri de noi persoane infectate cu virusul corona, autoritatile inca mentin starea de alerta, cu scopul de a incetini si de a a stopa intr-un final raspandirea acestuia.

Am trecut de la starea de urgenta care a durat aproape doua luni si in care am fost extrem de restrictionati in mai toate activitatile pe care obinuiam sa le desfasuram constant, la starea de alerta care ne-a conferit o anumita relaxare. Rand pe rand am inceput sa reluam unele activitati si sa ne vedem in continuare de vietile noastre, respectand totusi masurile de distantare sociala si de igiena ce ne sunt recomandate.

 

Unde este indicat sa ne petrecem concediile vara aceasta?

Problema pe care si-o pun tot mai multi romani acum, fiind in plin sezon estival, este daca ne putem planifica un concediu in conditiile in care inca mai sunt restrictii. Cu totii suntem obisnuiti ca in fiecare vara sa ne luam un concediu pe care sa il petrecem in tara sau in strainatate, la mare sau la munte.

De pe site-ul botosaneanul.ro, aflam ca Secretarul de Stat Raed Arafat a facut cateva precizari. Desi nu se stie cu exactitate ce restrictii vor mai fi ridicate incepand cu data de 15 iunie, nu se va putea reveni la o normalitate totala. Astfel, acesta ne sfatuieste sa luam in considerare doar varianta de a petrece concediul pe teritoriul Romaniei. Motivele ar fi numeroase, insa cele mai importante ar fi protejarea de virusul corona, evitarea situatiei in care ar trebui sa stam in izolare atunci cand ne intoarcem in tara si, bineinteles, in acest fel vom sprijini si turismul romanesc.

Inca de cand a inceput pandemia, turismul din Romania a avut de suferit. Si daca este sa privim la cald problema, este mult mai simplu sa fim in tara noastra in cazul in care apare vreun focar pe undeva. Sa ne imaginam de exemplu cum ar fi daca ne-am afla intr-o tara straina si ar aparea instant acolo un focar. Ar trebui sa stam izolati doua saptamani sau, in cazul in care ne infectam, sa stam internati prin spitalele de acolo.

Raed Arafat a precizat faptul ca nu se poate reveni la o normalitate totala din data de 15 iunie. Cu siguranta vor mai fi ridicate cateva restrictii, insa nu toate. Asadar, probabil, starea de alerta va ramane in continuare.

Mai multe informatii in legatura cu aceasta stire, dar si multe alte stiri din Botosani, stiri de la nivel national si international putem regasi pe site-ul botosaneanul.ro.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *