Cu ratele de adoptie atat de mari ale content marketingului, multe branduri cauta forme de publicitate obisnuite pentru a-si promova continutul. Publicitatea nativa poate fi definita prin „reclamele platite care sunt atat de adernte cu paginile de continut, asimilate in design si consistente in cadrul comportamentului platformei cu care cineva este obisnuit deja de ceva timp si caruia simte ca ii apartine”.

Publicitatea nativa contine sase diferitetipuri de unitati de reclame: in-feed, listarile promovate, in-ad cu elemente native, cautari platite, widget-uri de recomandare si personalizate. Articolele sponsorizate cad in subgrupurile in-feed. Oricum, la fel face si continutul promovat pe Facebook, LinkedIn si Twitter. Pentru ca apar in cadrul feed-ului de continut normal, nu conteaza daca cel care publica este Facebook sau BuzzFeed.

Starea actuala a articolelor sponsorizate. Descoperim o gramada de informatii fascinante despre articolele sponsorizate in timp ce eectuam cercetari despre asta. Acestea sunt de fapt o versiune mai evoluata a ceea ce multi marketeri numesc advertoriale, care ne inconjoara de acum de multe decenii. Marea diferenta, insa, intre cele doua este ideea de unde continutul isi are rolul in determinarea cumparatorului de a achizitiona ceva anume. Advertorialele sunt mijlocul pana la capatul tunelului pentru continut.

Pe de alta parte, articolele sponsorizate se axeaza strict in varful tunelului. Scopul acestora este de a fi de ajutor, de a amuza sau chiar de a implini ambele roluri. Continutul de la varful tunelului nu pare sa vanda prea mult si nici nu este centrat pe a fi citit in cazul celui care arunca un ochi peste continut. Mai degraba cresterea content marketingului a ajutat mutarea advertorialelor deasupra tunelului. Asta ajuta brandurile sa devina nu numai niste furnizoare de bunuri si servicii, insa si niste producatoare de idei si distribuitoare de cunostinte.

Articolele sponsorizate au primit feedbackuri negative de la unele publicatii, branduri si consumatori-si chiar cei de la guvern care sunt ingrijorati din cauza articolelor care semnifica continut editorial.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *