Regele continutProbabil ati mai auzit ca in general continutul este regele, dar adevarul este ca acel continut informational este regele. Este estimat ca aproximativ 50-80 % din cautari sunt informationale in natura. Majoritatea website-urilor au foarte putin continut informational pe ele, preferand in schimb sa se concentreze pe transformare. Aceste website-uri pierd o oportunitate excelenta sa imortalizeze cota de piata din cautare.

Indicatorii de continut informational

Website-urile medii au o ratie de 80/20 de continut transferabil sau navigational, opusul a ceea ce cauta oamenii. Daca ai un blog, ratia de multe ori nu creste de 60/40, chiar si atunci, majoritatea acelui continut fie nu este prea bogat din punct de vedere al cuvintelor cheie, sau este acel tip de continut limitat de timp.

Tipuri de continut informational

Sunt doua tipuri principale de continut informational, limitat de timp si evergreen. Categoria in care cad majoritatea blogurilor este, fie un rezumat al unui eveniment din industrie, un comentariu asupra stirilor recente, sau o parere care va fi expirata in cateva luni. Continutul evergreen, pe cealalta parte, va continua sa fie relevant pentru multi ani.

Cel mai popular continut este acel tip de continut tutorial, insa acest continut a primit o reputatie proasta in ultima vreme datorita site-urilor specializate in aceste lucruri. Daca cu toate acestea, ai un continut de tip tutorial care este folositor ar trebui sa-l postezi pe blog.

Daca ai probleme sa determini ce cauta oamenii din industria ta, foloseste caracteristica „Discutii” din Google.

Cand este folositor continutul informational?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, luati in considere ceea ce cauta consumatorii. De exemplu, daca cineva cauta pentru „carcase” si tu vinzi baterii, continutul legat de „carcase” nu va fi folositor pentru toata lumea.

De exemplu, „investitie pe termen lung”, este un termen de cautare puternic. Daca compania ta ofera servicii de investitie pe termen lung, foloseste cuvinte cheie ce au legatura cu acest lucru pentru a putea fi gasit pe Google.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *