O modalitate eficienta prin care poti testa daca o idee pe care o ai este suficient de potrivita si adecvata pentru a fi difuzata undeva, ar fi testarea acesteia prin intermediul incercarii de a explica unei persoane care nu stie despre ce este vorba si cu care nu ai vorbit in prealabil despre asta.
Daca tu poti face asta destul de usor si daca respectiva persoana intelege ceea ce i-ai expus pe scurt, atunci probabil ca acea idee este una destul de buna si de simpla incat sa poata fi pe intelesul oricui.
Un alt lucru ce ar trebui sa il iei in calcul aici este faptul daca tu poti explica suficient de repede si de simplu ideea astfel incat cel care o asculta sa nu-si piarda intelesul si sa te inteleaga, mai ales in cazul in care incerci sa faci asta la telefon sau prin e-mail.
Este un lucru bun ca ideea ta sa fie destul de neasteptata, insa asta nu inseamna ca intreaga ta idee trebuie sa fie atat de neasteptata incat sa bage in ceata pe cineva, insa trebuie totusi sa aiba ceva mai altfel la ea. Poate fi vorba despre un design nou, un element interactiv sau o noua poveste care a fost fabricata din anumite informatii.
Daca vei face ceva care oricum a mai fost facut inainte si daca nu vei adauga nimic nou la asta, atunci vei ajunge sa te cam lupti cu acoperirea media si cu interesul creat celor ce ar putea deveni interesati la un moment dat.
Cand vine vorba despre a face clientul sa inteleaga, notiunea de concret este intotdeauna ceva care poate provoca confuzii. Atunci cand JFK si-a tinut discursul sau din anul 1961 despre trimiterea unui om pe luna, cuvintele sale au fost foarte concrete. Trebuiau sa fie in acest fel daca voia sa capteze imaginatia si suportul congresului si al pubicului Statelor Unite.