oglinda

Sunt folosite in fiecare casa drept accesorii decorative. Reusesc sa creeze impresia unui spatiu mai amplu si mai luminos. Ne ajuta sa ne aranjam tinuta inainte de a iesi din casa. Practic, ne completeaza caminul. Este vorba despre oglinzi si despre cum le putem alege pe cele mai potrivite pentru a se integra in ambientul locuintei.

Inainte de a incepe cautarile, trebuie sa ai in vedere faptul ca principala intrebuintare a unei oglinzi este … sa oglindeasca. Oglinda poate defini, poate accentua mai mult spatiul si contureaza intr-un mod armonios obiectele de mobilier. Exista 3 criterii importante de selectie: forma, marimea si stilul.

Forma oglinzii

E criteriul de baza, cu rol foarte important in definirea spatiului si completarea unui anume cadru.

Daca vei opta – sa spunem – pentru o oglinda lunga, pozitionata orizontal, intregul spatiu va capata un accent suplimentar pe latime. Oglinda inalta, verticala, pe de alta parte, va crea impresia de inaltime.

Formele rectangulare ale oglinzilor se potrivesc cu un stil mai formal, mai ordonat, in timp ce oglinzile cu forme rotunjite sau curbate ofera spatiului o nota mai putin formala. In functie de preferinte, alege forma oglinzii dupa bunul plac, dar nu uita de bun-gust.

Marimea oglinzii

Aceasta caracteristica determina pur si simplu impactul pe care il creeaza oglinda in camera in care este pozitionata.

Daca este vorba despre un centru de interes din locuinta, va trebui sa alegi ceva de marime mare, pentru a iesi in evidenta. In cazul in care oglinda este un simplu element de fundal, o marime mai redusa este indicata. Din nou, tine de propriile tale preferinte – evita totusi exagerarile.

Stil

Oglinda aleasa nu trebuie sa faca nicidecum nota discordanta cu restul elementelor decorative dintr-un spatiu. Dimpotriva, trebuie sa le sublinieze, sa le accentueze, pentru ca impresia creata de stilul camerei sa ramana neschimbata.

Detaliul care face diferenta in stilul unei oglinzi nu este nici forma, nici marimea acesteia, ci rama. Am aflat asta chiar de la un specialist in design interior, care mi-a recomandat si o firma de inramare oglinzi Cluj (Holz Art – www.holz-art.ro).

Cum defineste o oglinda stilul unei incaperi? Spuneam mai devreme ca imaginea creata de intregul ambient trebuie sa fie una armonioasa, fara note discordante.

Ei bine, sa presupunem ca spatiul locuintei este conceput intr-un stil traditional sau clasic. Mobilier din lemn masiv, elemente sculptate, modele diverse – toate acestea nu ar putea fi completate de o oglinda cu o rama simpla, seaca, dreapta. Intr-un asemenea cadru va fi nevoie de o oglinda cu rama ornamentala, fie cumparata, fie realizata la comanda.

Personalizarea este o optiune si in acest caz, intrucat firma mentionata mai sus poate realiza oglinzi in modele diverse, cu rame sculptate sau ornamentate, dupa preferintele clientilor.

Pe de alta parte, oglinda cu o rama sculptata sau ornamentata nu si-ar gasi nicidecum locul intr-un decor minimalist, modern, cu linii drepte, in care predomina acea senzatie de spatiu amplu. Primul impact vizual cand privesti o asemenea oglinda intr-un spatiu de genul iti va spune ca respectiva oglinda „nu e din acelasi film”. Mult mai bine se potriveste intr-o asemenea situatie o oglinda cu o rama cat se poate de simpla, in aceeasi nota minimalista cu restul decorului.

Fara indoiala vei gasi oglinda sau oglinzile potrivite pentru locuinta ta, daca vei cauta indeajuns. In cazul in care cele disponibile in comert nu te multumesc, iti recomand la randul meu sa arunci o privire pe www.holz-art.ro – poate vei gasi ceva pe placul tau acolo!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *