Cum sa adaugi buton Pin It de la Pinterest deasupra imaginilor tale in WordPress

Pinterest este o retea de socializare puternica, retea ce poate aduce site-ului tau o multime de vizite. Daca ai un site generalist, despre moda, despre fotografie sau un portofoliu, atunci categoric ai vrea sa-ti vezi imaginile impartite de utilizatori ai Pinterest. In acest articol vom invata cum sa adaugam butonul Pin It de la Pinterest deasupra imaginilor in WordPress.

Acest buton va fi afisat doar utilizatorilor ce trec cu click-ul peste imaginile din WordPress, permitandu-le sa salveze imaginea in contul lor Pinterest.

An image in WordPress with a Pin It button

Primul lucru pe care va trebui sa-l faci este sa instalezi si bineinteles sa activezi plugin-ul „Pinterest Pin Button for images”.Mai apoi, va trebui sa mergi la Settings>>Pinterest Pin it pentru a configura plugin-ul.

Settings for Pinterest Pin it for Images Plugin

Pe pagina de setari a plugin-ului Pinterest Pin it, poti sa alegi unde vrei sa fie afisat butonul Pin it pe site-ul tau. Poti alege sa fie afisat pe toate paginile, pe index sau pe homepage sau doar intr-un anumit post etc.

Urmatorul pas este reprezentat de alegerea descrierii default. Poti selecta titlul articolului, titlul articolului si link, titlul articolului si numele site-ului etc. Aceste date vor fi transmise ca descriere alaturi de imaginile pe care un vizitator a dat Pin it.

Pin it button on images in a WordPress image gallery

Daca vrei sa excluzi anumite imagini astfel incat sa nu afiseze butonul Pin it, atunci poti adauga clasa CSS „nopin” pe imaginile pe care le vrei excluse. Cand vrei sa faci asta, doar treci pe text editor in WordPress in timp ce scrii un post si adauga clasa CSS la imaginea ta, ca in codul de mai jos:

<img src="https://www.example.com/wp-content/uploads/2014/02/valley.jpg" alt="valley" width="700" height="454" />

Plugin-ul Pinterest „Pin it button” pentru imagini permite deasemenea dezactivatea afisarii automate a butonului „Pin it”. Poti afisa selectiv butonul, doar pe imaginile cu clasa CSS „pinthis” adaugata. Pentru a face asta, prima data trebuie sa bifezi casuta Show „Pin it” button only on images with class=”pinthis” din sectiunea „Advanced” a paginii de setari a plugin-ului.

Dupa asta, cand adaugi o imagina care vrei sa aiba butonul „Pin it”, schimba pe editorul text si adauga clasa CSS „pinthis” codului imaginii, ca mai jos:

 

<img src="https://www.example.com/wp-content/uploads/2014/02/valley.jpg" alt="valley" width="700" height="454" />

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.