Disqus, cu pronuntare „discus” este un popular sistem de comentare pentru WordPress. Daca ai navigat pe internet o saptamana, e imposibil sa nu fi dat peste un site care sa foloseasca Disqus. O multime de site-uri populare ca de exemplu CNN, Bloomberg, CNBC, The Atlantic folosesc sistemul de comentare Disqus.

In acest articol, va vom invata pas cu pas cum puteti sa adaugati si voi sistemul de comentare Disqus in site-ul vostru. De asemenea vom discuta si motivul pentru care ar trebui sa schimbati la Disqus.

De ce sa treci la Disqus?

Probabil ca te intrebi de ce ar trebui sa folosesti Disqus pe site-ul tau WordPress. Nu are oare WordPress o facilitate de comentare perfecta?

Da, WordPress are o facilitate de comentare insa nu este deloc una perfecta. Functioneazainsa are o multime de probleme. Disqus ajuta la salvarea urmatoarelor probleme:

Comentarii Spam

Pentru cei care au folosit WordPress Comments pentru mai mult de o luna, stiti deja ca atrage o multime de comentarii spam. Unele din ele pot fi „rezolvate cu akismet” insa nu toate.

Un prieten cu un site foarte vizitat mi-a spus ca acum cateva luni, pe site-ul lui nu a functionat akismet-ul pret de cateva minute. Rezultatul a constat in peste 30.000 de comentarii spam.

Folosind Disqus, toate comentariile trebuie sa treaca prin filtrul spam. Asta face moderarea mai usoara.

Scalabilitate si performanta

Comentariile consuma multe resurse. Astfel, daca ai comentarii foarte multe pe o pagina, aceasta se va incarca mai greu. Ei bine, mai mult decat atat, daca mai multi utilizatori lasa comentariu in acelasi timp, rezultatul va fi vizibil in viteza de incarcare a server-ului.

Avantajul cu Disqus este ca acesta va incarca comentariile pe serverul lor si va afisa rezultatul pe site-ul tau. Mai multe motive pentru care sa alegi Disqus cat si metoda de instalare, in articolele urmatoare.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *