Cum sa setezi o imagine reprezentativa default in functie de categorie, in WordPress

In acest tutorial, vom vorbi exact despre acest lucru. Vei invata cum cu doar cateva cunostinte de HTML si CSS, poti seta cate o imagine reprezentativa pentru fiecare categorie in partea. Aceasta imagine va fi folosita in fiecare post pentru care nu se seteaza imagine reprezentativa.

Displaying category images in WordPress when no post thumbnail is found

Nota: Este vorba despre un tutorial pentru cei care au cunostinte minime de HTML si CSS dar si despre structura de baza a unei teme WordPress.

Sa spunem ca aveti un blog in care fiecare post merge intr-o anumita categorie. Poti sa afisezi o imagine reprezentativa pentru aceste articole (daca nu setezi una) in functie de categoria in care va fi pus postul.

Este o optiune folositoare mai ales pentru momentele in care nu gasesti o imagine reprezentativa pentru un articol. Imaginea brandului tau s-ar putea sa nu se potriveasca mereu cu tema articolului. Daca vei folosi insa cate o imagine pentru fiecare articol in parte sigur va arata mai relevant.

Cum setezi imagini pentru categorii in WordPress fara a folosi un plugin

In acest tutorial vei invata cum sa setezi imagini pentru categorii in mod manual (fara a folosi un plugin).

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa creezi aceste imagini pentru categorii. Foloseste numele categoriilor ca nume pentru fotografiile lor. Ai grija ca toate imaginile pentru categorii sa aiba acelasi format (ex. jpg sau png).

Acum problema este ca tema ta WordPress va folosi diferite marimi ale imaginii in template-uri diferite. De exemplu, s-ar putea sa ai thumbnail-uri mai mici in arhive decat in posturile singulare.

WordPress se va ocupa de redimensionarea imaginilor. Trebuie sa incarci imaginile pentru categorii pe site-ul tau WordPress din Media respectiv Add New. In timpul incarcarii, WordPress va stoca imaginile pentru categorii si va crea marimi definite de tema ta si de setarile de Settings respectiv Media.

Mai multe, descoperim in articolul urmator.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *