Cunostintele web designerilor

Podcastingul ramane un element important al setului de cunostinte multimedia pe are trebuie sa il detina niste web designeri buni. Persoanele creaza sau editeaza podcasturi folosindu-se de software-uri de editare audio care produc fisiere audio podcast. O intelegere a RSS este esentiala de vreme ce podcasturile sunt impinse in cadrul web cu ajutorul RSS.

Abilitati tehnice

Specialistii web abordeaza tot ceea ce tine de scripturi si de limbajele de programare care creeaza un website. Designerii care lucreaza drept specialisti web ar trebui sa aiba foarte multe cunostinte in medii ca HTML, CSS si limbaje de programare de scriptare  cum ar fi JavaScript. Acestia trebuie sa inteleaga ce face fiecare tag HTML si sa stie cum sa creeze sau sa modifice foi stilizate in cascada.

Exista o exceptie  legata de volumul cunostintelor de HTML/CSS de care are nevoie un designer  daca vrea sa se bazeze pe programele WYSIWYG, cum ar fi Dreamweaver, de vreme ce aceste programe trebuie sa creeze HTML si CSS. Oricum, chiar si designerii care se bazeaza pe aceste programe inca au nevoie de o intelegere de baza  a tagurilor si stilurilor comune.

Limbaje de programare

Cu toate ca limbajele de programare tind sa fie de domeniul web developerilor, web designerii cu o experienta de munca a limbajelor de programare au o ltura competitiva. Programatorii web scriu interactivitatea site-urilor pentru forme, aplicatii sau ecommerce folosindu-se de limbaje de programare ca Java, ASP, PHP si .NET. Acestia au de asemenea cunostinte a conceptelor bazelor de date.

Designerii care au aceste aptitudini, sunt capabili sa creeze, sa depaneze si sa foloseasca baze de date pentru a contrui website-uri dinamice. Cei mai priceputi programatori au o diploma de 4 ani in stiinta calculatoarelor, insa designerii ambitiosi pot invata limbaje de programare fara o educatie formala prin utilizarea de tutoriale si asisitand in cadrul proiectelor de tip open source.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.