De ce a intarziat sa apara actualizarea de pagerank din iulie 2013?

Cu totii suntem obisnuiti cu fluctuatile cand vine vorba despre cei de la Google, iar aceasta intarziere a actualizarii de pagerank de luna trecuta nu este nimic iesit din comun. Pana acum, Google isi actualiza baza de date in ceea ce priveste pagerank-ul de 4 ori pe an, insa se preconizeaza ca acest lucru se va intampla doar de 3 ori de acum inainte, lucru care se va concluziona intr-o foarte mare greutate de crestere in pagerank a site-urilor mici, in dezvoltare.

Motivele pentru care cei de la Google au amanat actualizarea de pagerank din iulie 2013 sunt inca neclare, insa, potrivit speculatiilor, are de a face cu faptul au lucrat la imbunatatirea algoritmilor de apreciere a statutului unui site. Exista de asemenea speculatii precum ca cei de la Google vor sa le dea o lectie celor care fac linkbuilding platit sau de proasta calitate, ideea fiind ca pagerank-ul a fost conceput in scopuri total necomerciale. Asadar, cei de la Google vor sa puna in evidenta doar acele site-uri care chiar merita sa detina un pagerank superior, pagerank-ul ridicat fiind de acum inainte un lucru destul de greu de atins si de mentinut.

Pe langa factorii mentionati mai sus, cei de la Google vor sa-si imbunatateasca motorul de cautare pentru a returna doar rezultatele de cea mai buna calitate, pedepsind astfel site-uri care ofera backlink-uri de proasta calitate. Pe langa asta, Google vrea sa puna accentul pe faptul ca pagerank-ul nu este ceva amuzant sau care poate fi usor de obtinut, doar site-urile de cea mai buna calitate meritand un pagerank mare. Asadar, schimbarile majore in ceea ce priveste algoritmii de cautare si aprecierea site-urilor, nu pot decat sa fie in avantajul nostru, al persoanelor care chiar iau in serios lumea SEO si a promovarii pe internet, eliminand astfel persoanele si site-urile care nu au ce cauta in aceasta lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.