Chiar daca toata lumea din online arunca cu noroi in Guest Posting, nu inseamna ca trebuie sa faci la fel. Chiar daca Matt Cutts spune ca noul algoritm Google va penaliza site-urile care fac guest posting si cele pentru care se face guest posting nu inseamna ca este asa.

Cine spune asta?

Expertii de la moz.com o fac si despre asta puteti afla mai multe pe e-advertising.co, firma ce se ocupa cu promovare seo, content writing, advertising printre multe altele.

Frica de penalizare e bineinteles doar in cazul celor ce se simt cu musca pe caciula. Totusi, ce inseamna sa te simti cu musca pe caciula in acest caz? Ei bine, dac ai apelat la guest posting ca o metoda eficienta de link building categoric este persoana care ar trebui sa se simta „cu musca pe caciula” si cu penalizarea pe site/ site-uri.

Totusi, daca stii ca ai facut guest posting cu un scop nobil, nu ai de ce te teme. Nu glumesc cand vorbesc despre acest „scop nobil”. Guest postingul e recomandat doar pentru cei care au ceva de spus intr-o anumita comunitate.

Asadar, daca ai la dispozitie o analiza seo insa blogul tau nu este potrivit pentru acel articol, e bine sa gasesti un loc unde informatia ta va fi mai valoroasa (eg. un blog in care se scrie despre seo). Tot ce trebuie sa faci este sa contactezi webmasterul acelui site si sa ii prezinti munca ta. Daca iti considera bun articolul, nu inseamna ca de acum trebuie sa ceri link pe exact match insa. Un simplu link pe numele tau sau pe brand e deajuns.

Ideea e ca trebuie sa vezi link-ul primit nu ca obiectiv principal. Daca pornesti de la premisa aceasta, pornesti gresti. Link-ul pe care il primesti este doar un bonus prin care iti este apreciata munca.

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *