www.sperantapentruromania.ro

Exista, conform legii, o impozitare pe venit. Acel procent, de 2, ajunge la stat. Este cu siguranta ceea ce toata lumea stie ce inseamna, pentru ca de altfel indiferent care este sursa venitului declarat al unei persoane, aceasta se supune acelorasi reguli. Doar ca, exista si optiunea ca acel procent sa fie redirectionat catre asociatii, o optiune manifestata o singura data in decurs de un an.

Poate ca pentru multi dintre noi acest impozit pe venit de 2% este o suma modica. Insa pentru o cauza nobila, acel putin se aduna cu ajutorul ce vine din partea mai multor simpatizanti ai binelui. Cu alte cuvinte, oricat de putin inseamna de fapt mult pentru o situatie in care boala sau nevoia de orice fel invadeaza viata.

De ce ai dori sa donezi

O donatie, indiferent de ce tip este, financiara, alimentara, inseamna un ajutor, un gest de buna credinta si de umanitate. Insa in cazul acesta, cand tine de acei 2% din impozit nu inseamna o optiune de a putea sa iti revina tot tie acea suma. Practic, alegi ca in loc sa revina statului, acel procent sa fie o mica contributie pentru cei care se ocupa exclusiv de anumite cazuri, sociale, de copii bolnavi.

Ai dori sa donezi pentru o viata mai buna. Pentru ca din pacate boala nu alege pe cine sa loveasca astfel ca ai putea fi si tu intr-o situatie precara. Ar putea fi vorba de cineva din familia ta, caz in care te-ai zbate sa gasesti solutii. Pare greu de inchipuit, insa pune-te in situatia celor care au un copil bolnav, care nu au parinti, care traiesc in saracie. Ar aprecia orice si oricat ce vine din partea unui om cu suflet mare care doneaza cat de putin.

Ai dori sa donezi pentru ca oricum esti impozitat. Supunerea fata de aceasta regula exista oricum astfel ca daca tot ti se iau bani din venituri sub forma de impozit cel putin sa ii donezi acolo unde stii ca se intampla concret sa fie oamenii ajutati.

Ai dori sa donezi pentru ca este un gest minim ce conteaza mai mult decat crezi. Nici nu trebuie atat de mult efort, ci o decizie urmata de completarea unui formular prin care iti exprimi acordul. Spre exemplu cei de la asociatia Speranta pentru Romania au in cadrul paginii lor toate detaliile necesare despre acest formular, precum si pasii necesari pentru a realiza acest lucru.

Ai dori sa donezi pentru ca iti pasa. In lume exista suferinta, exista saracie si probleme. Cu siguranta ai auzit si tu cel putin un caz nefericit de acest gen. In fata acestor drame esti efectiv neputincios. Nici cuvinte de alinare nu iti gasesti pentru a face pe cel in cauza sa se simta mai bine. Tot ce poti sa faci se traduce de multe ori prin a face cazul cunoscut, a incerca sa contribui si prin buna credinta de a fi emaptic. Fii si tu bun, pentru o lume mai buna!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *