Designul receptiv raspunde in mod adecvat la mediul unui user. Indiferent de dispozitivul pe care il are un user, designul receptiv trebuie sa se asigure ca ii va oferi o cat mai buna experienta. Cu toate ca telefoanele inteligente sunt echipate cu zoom si browse, navigarea si claritatea pot sa nu fie atat de bune pe cat s-ar crede.
Vei putea da peste acest gen de probleme atunci cand vei incerca sa treci niste informatii de contact in cadrul unui formulare de aplicare. Ai putea sa devii destul de usor enervat de tot acest proces care merge greu. De vreme ce toate aceste dispozitive difera in rezolutii, designul receptiv este compatibil cu toate latimile la care este vizionat ceva.
Designerii au o perceptie gresita cum ca folosirea web design-ului receptiv este o activitate costisitoare. Cu toate ca inceputul design-ului necesita ceva investitii, cateva cazuri sugereaza ca toate costurile se echilibreaza de economiile castigate prin multiplicarea eforturilor designului pe mai multe platforme de lucru. De asemenea, temele mari au nevoie de mai mult timp pentru a extrage toate acele fisierele in plus si binenteles ca o serie de cateva secunde se aduna.
Utilizatorul din final poate deveni frustrat de faptul ca un asemenea site este ineficient in incarcarea acelor fisiere. Asta creste timpul de incarcare de pe pagina si poate avea un impact negativ asupra ratei de vizitatori care intra pe o pagina si apoi trec nemultumiti pe o alta pagina a unui alt web site, dar si asupra clasamentului motorului de cautare si a veniturilor. Mai mult de atat, folosirea designului receptiv iti poate face websiteul sa supravietuiasca pentru mai mult timp decat ai crede.
In loc de a obtine backlinkuri si trafic pe fiecare site in parte, web designul receptiv te incurajeaza sa iti concentrezi toate eforturile SEO intr-un singur loc ceea ce inseamna tot venitul de pe urma linkurilor este directionat catre acelasi domeniu fara efecte de incetinire a site-ului in cauza.