FTP, acronim de la File Transfer Protocol este un mod simplu de a transfera fisiere de pe un calculator pe altul prin intermediul internetului. In termeni simple, este modul in care transfieri fisiere din calculatorul tau in serverul firmei de web hosting. In acest articol vom vorbi cate putin despre importanta FTP-ului pentru detinatorii de site-uri cu WordPress.

De ce e important sa stii cum functioneaza FTP?

Sunt nenumeroase dati in care in momentul in care instalezi si activezi un plugin in WordPress iti dai seama ca este incompatibil cu un plugin deja inexistent. Incompatibilitatea aceasta aduce de multe ori un ecran alb si nu iti mai permite sa intri niciunde pe site-ul tau. Ei bine, daca stii cum sa folosesti un soft FTP, in loc sa disperi pur si simplu te loghezi si stergi plugin-ul instalat cu ajutorul conexiunii FTP.

De multe ori, in momentul in care incerci sa dai paste la coduri din tutoriale in function.php al temei, poti accidental sa te blochezi, si sa se intample la fel ca in cazul plugin-ului incompatibil. Acest lucru se poate intampla daca dai paste la cod in locul gresit.

Stiind cum sa folosesti FTP te poate scoate din belele in doar cateva minute. Pot fi momente in care primesti o eroare de permisie in cazul instalarii unui plugin. Eroarea va spune ca nu poti crea folderul XYZ din cauza permisiilor. In acel moment te ajuta sa stii cum sa schimbi permisiile in CHMOD.

Ultimul insa nu cel din urma motiv pentru care e bine sa stii sa folosesti FTP-ul este pentru ca te ajuta sa treci de la incepator la …ei bine un incepator mai priceput. Te va ajuta sa salvezi mult timp si mai ales stres.

Pentru a intelege mai bine (si presupunand ca sunteti cunoscatori ai limbii engleze) va las in continuare cu un tutorial de la WPBeginner despre cum sa folosesti FTP pentru a incarca fisiere pe server-ul unde ai hostat site-ul.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *