Inca de cand a fost lansat in 2012 update-ul Penguin, Persoanele care se ocupa de SEO au inceput sa indeparteze toate link-urile pe care le obtinusera prin metode neortodoxe.

De ce sa indepartezi link-urile?

Nu vom discuta pe larg acest subiect insa vom raspunde pe scurt la aceasta intrebare, oferind 3 motive principale:

ai obtinut in mod agresiv link-uri cu ancora „exact match”

traficul tau organic a scazut pentru anumite cuvinte cheie dupa update-ul Penguin

te temi pentru ca vezi ca Google defineste din ce in ce mai bine metodele pe care ei le considera spam si vrei sa fii la adapost la schimbari si mai drastice

Fiasco-ul Guest Posting-ului

De ani buni, de vreme ce vechile tactici nu mai erau chiar atat de echilibrate si de eficiente, o multime de companii SEO au inceput sa foloseasca Guest Posting-ul ca metoda de a aduna cat mai multe link-uri.

Multi au facut acest lucru intr-un mod corespunzator. Au creat astfel relatii stranse, au adus vizitatori pe subiectele discutate si pe site-urile lor si da, au adunat cateva link-uri. Totusi, observati ordinea: intai a venit creearea relatiilor, scopul afacerii (clienti, vizite) si abia la urma link-urile.

Multe alte companii insa au incercat sa castige un numar nelimitat de link-uri prin guest posting. Mai puneti si sefii sau clientii care voiau costuri cat mai mici pentru fiecare link in parte si gasiti singuri finalul, ca in imaginea de mai jos:

Cand Matt Cutts a emis atentionarea in legatura cu guest postingul acum cateva saptamani, o multime de companii au inceput sa se panicheze si sa inceapa sa scape de toate link-urile obtinute. Totusi, acest lucru este o prostie deoarece:

Daca ai scris continut de calitate pe un site, vei vrea credit pentru asta, la naiba cu Google

Daca ceri indepartarea ancorei multumeste persoanei care o face, nu cere si indepartarea link-ului brandului

Doar articolele scrise numai pentru link sunt vizate.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *