Despre SEO si mediul social online

SEO este subestimat a fi o masiva sursa de venituri. Brandingul bun este cel mai probabil responsabil pentru o portie buna a traficului de conversie , de vreme ce motoarele de cautare sunt a doua cea mai populara metoda pe care marketerii si oamenii o folosesc pentru a naviga pe site-uri specifice. Campaniile de marketingul prin email livreaza aproape la fel de multe conversii ca si cautarile organice. Social media organica si alte siteuri referentiale fac cam acelasi lucru.

Binenteles, aceste rezultate nu ar trebui interpretate in mod gresit pentru a intelege din asta ca este neaparat cel mai bun adevar pentru industria ta, sau chiar ca reprezinta ceea ce este posibil in fiecare mediu daca este utilizat asa cum trebuie.

Sharing-ul social nu se coreleaza cu cititul in profunzime. Daca folosesti metrici social media cum ar fi like-urile si tweet-urile ca o modalitate de a masura „angajamentul utilizatorilor”, inseamna ca faci o mare greseala. Uite ce are de zis omul de stiinta din spatele informatiilor Chartbeat, cineva care chiar are acces la asemenea informatii, despre sharing-ul social si consumul de continut actual:

„Descoperirile noastre nu inseamna, binenteles, ca activitatea sociala nu implica trafic (binenteles ca o face) sau ca indivizii  care se implica in activitati sociale sunt mult mai implicati pe pagina respectiva. Inseamna insa ca povestile care sunt tare sociale nu sunt mai mult probabil a fi citite de catre un cititor obisnuit, si povestile care sunt citite in profunzime nu sunt mai degraba active social.”

Felul in care acest lucru a fost initial raportat de catre Venturebeat sa fost oarecum inselator, si unii este posibil sa fi inteles gresit ca sharing-ul social  si ca traficul social de referrali  sunt complet fara legatura. Ceea ce au indicat de fapt rezultatele este faptul ca, daca ceva este impartasit intr-un mare cantitate, asta nu inseamna ca cititorul obisnuit isi petrece mai mult timp citindu-l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.