Unele sisteme de management de continut, cum ar fi Ghost, au dus experienta publicarii la un cu totul alt nivel. WordPress trebuie sa raspunda si sa faca din zona Admin o zona mult mai usoara si simpla de folosit. Functionalitatea avansata trebuie sa fie in continuare valabila pentru userii mai experimentati, insa nu ar trebui sa stea in calea userilor obisnuiti si de nivel mediu. A gasi echilibrul potrivit poate ca nu va fi prea usor, insa cred ca echipa WordPress se poate descurca cu acest lucru.

Imbunatatirile UI erau unul dintre aspectele de viitor ale WordPress cu care oricine este de acord: platforma ar fi mai usor de folosit. Insa in initialul panel WP Think Tank, Matt Mullenweg a evidentiat faptul ca este, in esenta, un truism; ca nimeni nu va spune ca o anumita parte a unui software poate sa fie greu de utilizat. Acesta a sugerat ca echipa WordPress continua sa lucreze la schimbarile UI deja, si va continua sa faca asta si in viitor.

Cei mai multi oameni din aceasta comunitate se pare ca sunt fani ai acestei abordari progresive. Mereu va fi loc suficient pentru imbunatatirea panelului de admin al WordPress. Contributorii uimitori deja fac o treaba super buna. Unul dintre cele mai bune exemple este sectiunea de teme noi care este cu 100% mai imbunatatita decat varianta veche.

Oricum, unele persoane din aceasta comunitate simt ca aceasta treaba nu este realizata suficient de repede. Binenteles ca WordPress poate cuprinde o parte de 22% din mediul web si inca este in crestere, insa se pare ca sta pe loc. Lucrarile se fac mai degraba foarte incet decat foarte rapid si eficient.

Acest lucru face WP vulnerabil atat la competitori, cat si la plangeri din partea utilizatorilor, si cea mai mare provocare pentru cei care lucreaza cu acest software tine de intrebarea legata decat de mult vor mai ramane userii legati de o asemenea experienta si la o asemenea lipsa de progres.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *