Banuiesc ca esti deja familiarizat cu termenul de pagerank si cat de important poate fi acesta pentru lumea SEO, a promovarii pe internet si a dezvoltarii e-commerce-ului (comertul pe internet). Pe cat este de simplu de inteles si de asimilat conceptul in sine de pagerank, pe atat sunt de greu de inteles si de prezis factorii care sunt mai importanti la un moment dat pentru Google, deoarece, acestia variaza cu timpul. De exemplu, factorii de ranking de acum doi sau trei ani sunt destul de diferiti fata de cei de anul acesta, iar in viitor se preconizeaza variatii si mai pronuntate ale acestora. In acest articol vom vorbi despre cativa dintre factorii de ranking de la Google folositi pentru a determina rangul unei pagini, importanta anumitor factori in trecut si importanta actuala a respectivilor factori.

Propun mai intai sa mergem in trecut si sa observam pe ce punea accentul Google atunci cand venea vorba despre clasificarea paginilor web in functie de pagerank. Putem observa ca pe atunci se punea foarte mare accent pe un anumit factor pe care in ziua de azi nu se mai pune un accent atat de pronuntat. Vorbim aici despre referirile si corelatiile dintre lumea social media si pagina vizata. Asadar, in trecut, semnalele sociale detineau un rol foarte important in ceea ce privea rankingul paginilor web. In ziua de azi acest lucru nu mai este atat de important si, conform specialistilor, nici in viitor nu va mai fi.

Astazi se pune totusi un accent deosebit pe partea de link-building, parte pe care se punea un destul de mare accent chiar si in trecut. Asadar, exista legaturi profunde intre ceea ce se intampla in trecut in lumea internetului si ceea ce se intampla in ziua de azi, din perspectiva SEO.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *