Despre fizioterapie trebuie sa stii ca este o stiinta, o stiinta care studiaza totalitatea actiunilor unor factori fizici asupra organismului. Scopul sau este cel de a trata si restabili mobilitatea muschilor, articulatiilor, membrelor superioare, dar si a celor inferioare.

Cand ai nevoie de fizioterapie? Motivele pentru care oamenii opteaza pentru fizioterapie sau le este recomandata fiziotepia sunt urmatoarele: dizabilitati si accidente a caror dureri pot fi atenuate prin intermediul fizioterapiei.

Cum se desfasoara sedintele de fizioterapie?

Cand vine vorba de fizioterapie realizata de fizioterapeuti experti, recomandarea mea pentru toti cei interesati este Clinica Masaya. Sedintele de fizioterapie din cadrul sau sunt realizate cu ajutorul factorilor fizici precum curent electric, aplicatii reci, laser, ultrasunete, caldura, unde soc, unde electrice si chiar campuri magnetice.

Scopul sedintelor este unul clar – tratarea unor afectiunilor ortopedice, reumatice, dar si neurologice. In aceeasi ordine de idei, fizioterapia este folosita si in medicina sportiva.

In cadrul Clinicii Masaya cei interesati beneficiaza de sedinte de fizioterapie diverse. Amintim aici de drenajul limfatic, magnetoterapia, terapia cu unde soc (despre care vom vorbi in cele ce urmeaza), laseroterapia, terapia TECAR, crioterapia, terapia prin ultrasunete si terapia TENS.

Terapia cu unde soc – detalii esentiale

Cunoscuta si sub denumirea de terapie shockwave, terapia cu unde soc este un tratament non-invaziv ce poate fi urmat in cadrul Clinicii Masaya. Aparatele folosite la realizarea sa transmit unde bruste de presiune cu rol stimulator pentru procesele regenatoare de la nivelul tendoanelor, oaselor si musculaturii in special.

Unda soc transmisa de aparatul profesional folosit creeaza o presiune benefica asupra tesuturilor efectate. De aici incepe cresterea permeabilitatii celulare, dar si stimularea microcirculatiei si metabolismului.

De pe urma tratamentului cu unde soc, se formeaza noi vase sanguine, iar productia de colagen este stimulata. In acelasi timp, inflamatiile scad, iar depunerile de calcar sunt dizolvate.

Iata o parte din efectele miraculoase ale terapiei cu unde soc:

  • Mobilitate crescuta, imbunatatita;
  • Diminuare a inflamatiilor si a durerilor;
  • Restabilitare metabolismului si a microcirculatiei;
  • Diminuarea tensiunii acumulate in tesuturi;
  • Inhibarea spasmelor musculare;
  • Dizvolarea calcarului.

Mai multe detalii despre efectele terapiei cu unde soc regasesti pe clinicamasaya.ro, clinica pe care ti-o si recomand la capitolul fizioterapie si nu numai.

Terapia cu unde soc este buna pentru cei care sufera de pinteni calcaneeni, boala Dupuytren, sacroileita, calcifieri la nivelul umarului sau la nivelul articulatiei acromio-claviculare, contracturi musculare si nu doar atat. Pe clinicamasaya.ro regasesti toate detaliile de care ai nevoie, atat cu privire la afectiunile ce pot fi tratate prin terapia cu unde soc, dar si cu privire la procesul in sine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *