Importanta vitezei unui site

Viteza SiteToata lumea ce navigheaza online este constient de cat de importanta este viteza site-ului pentru experienta lor online. Ai putea vizita unul din cele mai nemaipomenite site-uri realizate vreodata, dar dureaza prea mult sa se incarce, ce vei face in continuare? Sunt sigur ca nu vei ezita sa iesi si sa intri in alt loc.

Pentru a ilustra mai deaprte acest lucru, Kissmetrics a gasit o multime de statistici folositoare care demonstreaza cum timpul de incarcare afecteaza asa zisa linie de jos. Iata cateva dintre ele.

  • 73 % din utilizatorii de internet mobil spun ca au intalnit un website care era prea greu de incarcat.
  • 51 % din utilizatorii de internet mobil spun ca au intalnit un website care s-a blocat, a cedat sau au primit o eroare.
  • 38 % din utilizatorii de internet mobil spun ca au intalnit un website care nu era disponibil.
  • 47 % din consumatori se asteapta ca o pagina web sa se incarce in doua secunde sau mai putin.
  • 40 % din oameni abandoneaza un website care dureaza mai mult de 3 secunde sa se incarce.
  • O amanare de o secunda in raspunsul paginii poate rezulta in reducerea cu 70 % in conversie.
  • Daca un site de comert virtual face 100.000 de dolari pe zi, o amanare de o secunda ar putea costa potential 2.5 milioane in pierderi ale vanzarii in fiecare an.

In afara de statisticile de deasupra si oferind utilizatorilor o experienta grozava, viteza paginilor tale afecteaza clasarea in motoarele de cautare. Desigur, acestea nu sunt stiri proaspete. Google a anuntat ca viteza unui site a devenit parte din factorii de clasare in algoritmul acestuia in anul 20120.

Pentru cei care fac marketing, viteza site-ului tau poate avea un impact asupra scorului de calitate AdWords. Din nou, acest lucru se intoarce la Google. Google crede ca timpul de incarcare a unei pagini de inceput face parte din experienta. Asa ca, cu cat mai bine se descurca o pagina, cu atat mai mare scor de calitate va primi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.