Google in 2014…te gandesti cum vor fi lucrurile, ce alte actualizari vor fi si cum va suna viitorul. Nu trebuie sa fim pesimisti insa pe baza a ceea ce stim deja am putea contura un cadru. Insa pe principiul ca nu vom putea sa ne imaginam viitorul daca nu intelegem trecutul avem nevoie de o aprofundare de caz. Asadar imaginea a ceea ce va fi Google in 2014 se bazeaza pe Wavii, Behav.io, PostRank si Grapple. Se pare ca in linii mari va fi despre cautari semantice si personalizate.

In ultimii ani am tot avut parte de actualizari pe banda rulanta, de la Panda la Penguin si mai toate site-urile au resimtit o schimbare, chiar si cele mari de genul Facebook sau Twitter.

Pentru multi cei din lumea SEO cautarile organice s-au conturat ca in celebrul film „Lord of the Rings”, Land of Mordor.

Despre Behav

Acesta se uita la locatii, retelele de contact din telefon, la miscarea pe parcursul zilei a oamenilor, asta pentru a  prezice o serie de comportamente. Mai mult decat atat, Behav se bazeaza pe analize destepte a tuturor datelor pe care senzorii din smartphone ar putea spune multe despre noi.  Aici se include GPS-ul, microfoanele, diversele aplicatii pe care le folosim si/sau pe care le descarcam, istoricul etc.

Astfel se intelege clar intentia lui Google de a folosi astfel de informatii pentru a-si imbunatati solutiile, raspunsurile date catre utilizatori. Si mai cu seama aceasta tehnologie ajuta pentru graficele sociale facute pentru fiecare in parte.  Nu numai cu referire la prietenii de pe retele sociale insa si cand vine vorba de cei cu care ne conectam pe WhatsApp, cu care vorbim prin mesaje, cu care ne conectam prin telefoane.

Si totusi ca o imagine de ansamblu pentru 2014 pentru cei care fac SEO zilele nu sunt numarate. Pana la urma site-urile au nevoie inca de indexare si de analiza. Dar ce se schimba este oarecum directia caci nu motoarele de cautare sunt tinta ci oamenii, asadar analiza de audienta este importanta in campaniile SEO pe care le facem.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *