Proprietarii de website-uri pot profita de multele si diferitele tipuri de infografice pentru a ilustra tot felul de informatii, folosind infograficele  pentruna suplimenta sau chiar inlocui unele continuturi mult mai traditionale de pe un anumit site, si de asemenea ca unelte promotionale de captat interesul si pentru cresterea traficului pe acea pagina.

Infograficele

Prin folosirea de grafice care capteaza ochiul in loc de un simplu text, infograficele sunt niste unelte puternice pentru atragerea cititorilor si acest lucru poate avea o gramada de beneficii pentru un site.

De la diagrame si pana la termenele grafice, comparatiile de tip „vs” in cazul reprezentarilor de statistici, inforgraficele sunt o modalitate extrem de versatila de a prezenta informatii intr-o maniera mult mai interesanta pentru vizitatorii de pe un website. Exista cateva modalitati diferite prin care infograficele pot ajuta site-urle web.

Atractie vizuala instanta

Perioada de timp in care se acorda atentie a unui user obisnuit de Internet devine din ce in ce mai scurta, asadar este foarte important de a capta interesul pe ct de repede se poate. Infograficele sunt mult mai atragatoare din punct de vedere vizual  decat un text simplu alb pe negru sau invers, de vreme ce folosesc de obicei culori, imagini si grafice care atrag pe loc atentia cititorului.

Un impact mai memorabil

Infograficele eficiente sunt desemnate sa fie scanate foarte usor si rapid. Cititorul poate pur si simplu sa treaca cu vederea prin grafice pentru a extrage informatiile care il intereseaza.

Oamenii sunt niste specii foarte vizuale si continutul vizual este mult mai usor de retinut decat textul simplu. Cu tot mai marea crestere a continutului din mediul web, este cu atat mai important decat niciodata sa produci o impresie memorabila.

Factorul „vascozitate”

Una dintre provocarile cu care proprietarii de site-uri web trebuie sa se confrunte este faptul ca vizitatorii se pot muta foarte simplu pe un alt website. Infograficele ajuta la imbunatatirea vascozitatii unui site web, pentru ca viziatorii sa gaseasca informatii vizuale si sa li se para mult mai atragatoare decat in alta parte.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *