Continuand misiunea de detectare a link-urilor spam pentru care de altfel ai si primit penalizarea de la Google vei ajunge la punctul directoarelor de link-uri. Acestea sunt usor de reperat, mai ales daca contin cuvinte precum „links”, „backlinks”, „SEO”. Dar povestea de inlaturare a link-urilor se coreleaza si cu cazuri de genul lipsei indexarii unui site in Google sau lipsei de revizuire manuala a link-urilor, acceptandu-se in mod automat orice tip de link. Mai mult decat atat, daca site-ul are mentiune de genul „powered by phpLD” este mai mult decat sigur ca acolo vorbim de un director de link-uri spam. Cel putin in 9 din 10 cazuri asta se adevereste.
De asemenea, daca esti membru a unui forum oarecare doar de dragul link-urilor primite fii sigur ca acolo se necesita inlaturare. Si pe aceeasi lungime de unda se afla si comentariile pe blog. Se exclud desigur cazurile in care un comentariu a fost facut pentru ca are relevanta, pentru ca este pe nisa ta. Dar acolo unde comentariile sunt lipsite de substanta sunt numai bune de inlaturat.
Link-urile platite. Nici ca ar mai fi nevoie sa se mentioneze ca in acest caz sunt link-uri de care ai nevoie acum sa fie inlaturate. O a doua optiune inseamna sa atribui formula nofollow. Iar in cererea de reconsiderare ar trebui sa ai in vedere mentionarea cazului pentru ca sistemul Google-ului de a detecta link-urile advertoriale nu este unul de pacalit.
Nu in cele din urma pentru capitolul postarilor pe blog tot ce inseamna spam se poate verifica prin URL care acolo unde este dinamic si cu terminatie de genul „index.php?id=99” ai deja o certitudine ca este vorba de un site abia lansat. Dar cum faci sa stii daca o postare pe un blog este spam? Se tine cont de referinte de genul calitatii, de design, consistenta, diversitate, densitatea cuvintelor cheie si a link-urilor.