Hummingbird

Google are un nou algoritm prin intermediul caruia returneaza rezultate pentru cautarile tuturor utilizatorilor sai. Se numeste „Hummingbird” si in continuare vom afla mai multe despre el.

Pentru inceput: Ce este un „algoritm de cautare”?

Este un terment tehnic pentru ceea ce ar putea fi numita reteta pe care Google o foloseste sa sorteze miliarde de site-uri web si alte site-uri pe care le are, pentru a returna ceea ce se vrea a fi cele mai bune raspunsuri.

Ce este Hummingbird?

Este numele pentru noul algoritm de cautare google, algoritm care spun ei ca returneaza rezultate mai bune.

PageRank-ul e mort?

NU. PageRank-ul este unul din cele peste 200 de „ingrediente” pe care google le foloseste in algoritmul Hummingbird. Hummingbird se uita la PageRank cat si la alti indicatori importanti cum ar fi calitatea continutului unui site.

De ce este numit Hummingbird?

Google spune ca numele provine din faptul ca noul algoritm este precis si rapid.

Cand a fost introdus Hummingbird?

Google a inceput sa foloseasca Hummingbird pe la sfarsitul lunii August 2013. Cu toate acestea, schimbarea a fost anuntata abia in data de 26 Septembrie 2013.

Cand a fost ultima data cand algoritmul Google a fost schimbat in felul acesta?

De fiecare data cand Google a efectuat un astfel de Update, a trebuit sa se chinuie sa recupereze. In 2010 Update-ul Caffeine a fost o schimbare majora. Cu toatea astea, update-ul respectiv a fost mai ales pentru a ajuta Google sa indexeze mai bine si nu prea a avut legatura cu sortarea informatiilor. Amit Singal de la Google spune ca atunci cand s-a alaturat companiei, in 2001, a fost probabil cel mai drastic update.

Penguin si Panda nu au fost schimbari la algoritm?

Ba au fost insa la algoritmul vechi si nu de algoritm in totalitate. Comparam Google cu un motor al unei masini. Panda si Penguin au fost doar „schimbari de piese”. Hummingbird este un alt „motor”.

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *