ContinutulLinkbuilding-ul este in zona de ceva timp, chiar inainte sa fie un beneficiu algoritmic pentru el. Eric Ward, „Nasul” link building-ului, a inceput sa construiasca linkuri pentru Amazon din anul 1994. Nu exista Google pe acea vreme, ci doar dupa doi ani a fost realizat. Atunci cand Ward cosntruia linkuri pentru Amazon, nu era pentru egalitatea linkurilor, ci era pentru scopuri de promovare.

Cand Larry Page si Sergey Brin a lansat Google, linkurile au devenit cel mai puternic semnal de clasare pentru motoarele de cautare. Ca o consecinta, link building-ul a devenit imediat o industrie de manipulare. Magicienii tehnici au descoperit o multitudine de metode care producea mii de linkuri de calitate scazuta realizate special pentru scopul de a manipula algoritmul Google.

In timp, de cand a fost inceput, Google a devenit tot mai inteligent. Acestia au anuntat actualizarea de algoritm Penguin in luna Aprilie a anului 2012. Aceasta actualizare a fost vazuta ca cea mai agresiva miscare pe care a facut-o vreodata Google intr-un razboi de spam. Ca si consecinta, link building-ul a devenit un intreg cerc.

Beneficiile promotionale de link building primordiale sunt ca backlinkurile furnizeaza o multime de avantaje. Amintiti-va ca Google este politistul de trafic pe cea mai aglomerata strada din lume.

Cand detii backlinkuri care arata catre continutul tau, acel continut are o sansa mai mare sa primeasca vizibilitate pe motorul de cautare care este folosit de peste 3 miliarde de ori pe zi.

Inteleg ca traim intr-o era a inmuguririi retelelor sociale si acele platforme precum Facebook si Twitter atrage o crestere in concentrare in complexul de marketing digital. Distribuirile sociale prin natura lor dispar foarte repede. As prefera sa fiu gasit pe Google, unde utilizatorii cauta specific informatii despre industria mea, produsele mele si continutul meu.

Pentru fiecare link castigat, sunt altele 5 pe care le meriti si le poti construi prin promovare.

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *