Link buliding de calitate si cateva sfaturi

Dupa actualizarea Penguin multe lucruri s-au schimbat si asta si in ceea ce priveste partea de link building. Acest domeniu are o influenta a factorilor externi intr-o proportie de 80%. Conteaza fiecare detaliu pentru ca strategia ta de link building- caci ai nevoia de una- sa fie eficienta.

In prima faza, ca orice inceput, trebuie sa analizezi foarte bine toate detaliile si sa te gandesti de doua ori pana sa actionezi. Sunt o serie de aspecte care ridica intrebari si care totodata sam iti aduca o idee despre cum sa pornesti la drum in misiunea de link building. De la profilul site-ului existent sau nu si pana la castigul de autoritate, de la linkurile generate la tipul de ancore si nu numai ai dori sa te interesezi si despre sursa linkurilor. Iar in acest sens sunt atat de multe unelte care sa te ajute, de la Open Site Explorer- pe scurt OSE-, Majestic SEO sau NP Checker. Unele gratuite, altele care necesita plata, conteaza sa alegi ce este mai bun si sa stii ceea ce ai de facut.

O alta parte care ar trebui sa faca parte din strategia ta de link building este tipul de continut. Asa cum pentru page rank, author rank continutul avea o contributie aici nu dispare ca si importanta. Trebuie sa fie totul pe subiect, natural si un alt tip, nu te focusa prea mult sau numai pe vanzari. Cu un ochi la competitie cel putin pentru a-ti imbunatati strategia comentariile pe blog sau forum-uri obisnuiau sa fie un punct de interes. Insa sfatul cel mai bun este sa nu te focusezi pe ceea ce oricum nu vei reusi, indiferent cata straduinta vei depune totul va fi vazut ca un spam.

Nu in ultimul rand va conta sa fii creativ. Cu proiectele care sa se focuseze pe brandul clientului cine nu apreciaza originalitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.