Marketing digital

Daca exista vreun loc in care marketerii sa fi pierdut din vedere ceea ce au de facut, este lumea aplicatiilor pe mobil. Potrivit cu studiile, in martie 2014, 86% din timpul pe mobil nu este petrecut in mediul online, ci pe aplicatiile de pe mobil. Ceea ce era odata perceput ca ceva fad a devenit acum castigatorul sigur al platformelor mobile.

In vreme ce traficul mobil online creste cum este descris mai sus, utilizarea aplicatiilor a crescut mult, mult mai rapid. Studiul estimeaza ca un consumator obisnuit foloseste aplicatii de mobil cam 2 ore si 19 minute pe zi. Si de vreme ce multe dintre aceste aplicatii se conecteaza la internet, asta ne duce la un alt factor interesant.

Oamenii isi petrec mai mult timp pe internet prin intermediul aplicatiilor de pe mobil decat pe calculator. Potrivit cu Nielson, oamejnii si petrec 29 de ore pe saptamana conectati la internet pe aplicatiile de mobil. Prin comparatie, acestia isi petrec 27 de ore accesand mediul web de pe browserele unui calculator, si aporximativ 5 ore accesand mediul web de pe un browser mobil.

Pe scurt, aplicatiile de pe mobil sunt acum aproape la fel de populare ca modalitate de a te conecta la internet la fel ca prowserele, calculatorul sau mobilul. A-ti imagina ca internetul este doar un alt loc pentru browsere este de a-ti ingropa capul in nisip.

Asta reprezinta o schimbare dramatica in felul in care era utilizat internetul. Din punct de vedere istoric, acesta a fost gandit ca un spatiu deschis, aglomerat in care se sharuiesc informatii pe care browserele le-ar putea recunoaste. Chiar sub nasurile noastre si cu foarte putine reactii din partea noastra, internetul, aproape peste noapte, a devenit o serie de gradini inchise ce pot fi accesate doar cu aplicatiile potrivite. Si vasta majoritate a timpului petrecut pe aceste aplicatii este dedicat unei maini de proprietati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.