Google Hangout combina o optiune video si audio alaturi de sharuirea Google Docs. Spilul este ca tu poti gazdui doar pana la 10 oameni folosind aceasta optiune. Google Hangouts iti permite de asemenea sa creezi o versiune doar audio a intalnirii tale, asadar tu si ceilalti participanti la discutie nu va trebui sa folositi camera web pentru o componenta video. Apelurile interne sunt gratis prin intermediul Google Hangout, insa exista o taxa perceputa pentru apelurile internationale.
GoToMeeting asigura un pachet atotcuprinzator pentru indeplinirea a aproape orice in timpul intalnirilor online. Trasaturile sale se extind de la optiunile video si audio si pana la chat, email si mesagerie instanta. In plus, GoToMeeting dispune de optiunea de inregistrare si playback a portiunii audio a intanirii in referintele viitoare sau de a impartasi cu cei care nu au putut participa la intalnire si a fi prezenti in mediul online.
Aduna informatiile pe care trebuie sa le sharuiesti la intalnirile virtuale astfel icnat sa iti pregatesti cat mai bine materialele de care vei avea nevoie. Creeaza niste documente, memento-uri, slide-uri de prezentare si orice alte fisiere de care vei avea nevoie pentru a le sharui sau folosi ca si ghid de conducere a intalnirii. Odata ce vei fi pregatit materialele de care ai nevoie, le poti descarca de pe platforma pe care o folosesti pentru intalnire.
Creeaza o agenda pentru intalnire. Distribuie agenda participantilor inainte de intalnirea propriu-zisa, incarc-o pe platforma in cauza pe care o folosesti pentru intalnire si sharuieste agenda din nou la inceputul intalnirii virtuale astfel incat toata lumea sa stie care este planul pentru acea intalnire.
Fiecare platforma iti permite sa faci invitatii si sa administrezi prezenta invitatilor acestia. Pregateste si distribuie invitatiile. Unele platforme necesita participantilor sa isi dea log in, asadar asigura-te ca le vei trimite si userul si parola pentru a putea intra pe acea platforma.