consultatie oftalmologica

Pentru a avea ochi sanatosi este necesar sa ne ingrijim de ei inca de la o varsta frageda. Asa cum avem grija de celelalte parti ale corpului nostru, si ochii au nevoie de o atentie speciala. Nedescoperite la timp, unele afectiuni minore se pot agrava, ajungandu-se chiar la interventii chirurgicale here.

Ce este ambliopia si care sunt cauzele aparitiei acesteia?

Ambliopia sau „ochiul lenes” este o afectiune caracterizata prin vederea slaba a unui ochi (uneori si a ambilor ochi), atunci cand acesta nu este folosit suficient pentru dezvoltarea sistemului vizual din creier. Ce se intampla de fapt atunci? Creierul pur si simplu incepe sa ignore imaginile de la nivelul ochiului afectat si le primeste doar pe cele ale ochiului sanatos. Si astfel vederea intampina probleme.

In mod normal, ambliopia afecteaza numai un ochi, dar sunt situatii cand ii poate afecta pe amandoi.

Cand apare ambliopia? Aceasta afectiune poate aparea inca de la nastere si pana in jurul varstei de 7 ani. Ca si cauze ale aparitiei ei, ar fi de mentionat: strabismul, erori refractive sau deprivare senzoriala. In cazul strabismului, ochiul ce deviaza devine ambliop. Diferentele refractive intre cei doi ochi pot determina aparitia ambliopiei, iar ochiul cu defect mai mare de refractie devine ambliop. Ambliopia de deprivare apare in momentul in care axa vizuala este obstructionata, iar dupa ce obstructia este inlaturata, ochiul nu isi ecupereaza vederea asa cum ar trebui.

Daca nu se trateaza la timp, ambliopia poate avea drept consecinta pierderea vederii 3D,  iar multi pacienti raman cu un singur ochi functional. Din acest motiv, este necesara prevenirea acesteia, efectuand un consult de specialitate inca din primul an de viata al copilului.

Medoptic – consultatie si tratament profesional pentru ambliopie

In cadrul clinicii oftalmologice Medoptic, echipa de specialisti dispune de echipamentul Vivid Vision, cel mai modern sistem, unic in Europa de Est, cu ajutorul caruia este stimulata vederea binoculara si astfel se imbunatateste functia vizuala. In acest fel sunt reduse efectele ambliopiei, formele usoare de strabism si insuficienta acomodativa.

In cazul in care aveti nevoie de tratament pentru ambliopie, trebuie sa mentionam faptul ca acesta este recomandat atat copiilor, cat si adultilor si se poate face atat in cadrul clinicii, cat si acasa.

Alte tratamente ce se pot efectua in cazul ambliopiei pot fi: chirurgia (pentru ambliopie prin deprivare senzoriala), tratament optic prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact sau ocluzia/penalizarea (atunci cand se recomanda acoperirea ochiului cateva ore pe zi sau folosirea unor picaturi speciale in ochiul care vede bine).

Pentru o determinare corecta a diagnosticului si a tratamentului aferent, consultatia de specialitate ramane prioritara.

 

DISCLAIMER: Informatiile oferite sunt cu caracter general, nu sunt sfaturi oferite de medici avizati si se recomanda consultarea unui specialist in domeniu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *