Modalitati de creare a increderii si umanizare a brandului

In anul 1999, AdAge a lansat pe piata o lista a celor mai influente campanii de publicitate ale tuturor timpurilor. Prima clasata pe lista era „Think Small”, o campanie care a introdus Volkswagen Beetle in America. Nu i-au fost acordate mari distinctii datorita juxtrapunerii grafice, sau pentru imaginii destul de usor de retinut, ci mai degraba datorita abordarii sale oneste.

Aceasta a fost prima mare campanie care a mers dincolo de ce isi dorea de fapt clientul sa vada. Atunci cand Chevy le spunea clientilor sai ca „mai mare e mai bine”, Volkswagen a luat la cunostinta deficientele acestora si si-a sfatuit cleintii sa „Think Small”.

Atunci cand un brand este capabil sa creeze o legatura sincera cu un consumator, ceva incredibil de puternic se produce. Pe langa simplul impact trecator, acel moment de reuniune, de apropiere, asigura o baza pentru o sustinere pe termen lung, loialitate si o linie de jos durabila.

Clientul obisnuit de pe piata de azi este expus la mai mult de 5,000 de reclame pe zi, detine mai multa putere de computerizare in mainile sale decat insasi NASA cand a trebuit sa-si trimita primul om pe luna, si poate lua o decizie legate de site-ul tau web intr-o singura secunda. Consumatorii sunt supraincarcati cu imagini, si cu brief-uri de prezentare, si ceea ce isi doresc de fapt este o legatura emotionala cu companiile la care apeleaza.

Cu atata cantitate de informatii si bruiaje, si cu asemenea clienti capriciosi, companiile care sunt capabile sa creeze o legatura sincera cu clientii lor si cu comunitatea de suporteri, vor avea un avantaj strategic asupra celor care nu fac asa ceva si nici nu se intereseaza de nevoile clientilor lor.

Ca afaceri, nu ar trebui sa ne uitam la marketing doar ca la o metoda de a face bani si de a vinde lucruri, ci mai degraba ca la o unealta care sa ne ajute sa cream o relatie emotionala cu clientii nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.