Pe langa celebrele motoare de cautare pe care le cunoaste si le si utilizeaza toata lumea, Google si Yahoo!, mai exista o serie de alte motoare de cautare mai recent aparute sau mai vechi in domeniu care totusi nu sunt la fel de celebre si de utilizate ca si cele pe care le-am mentionat la inceput.

Ask.com

In trecut Ask Jeeves insa rebranduit in anul 2006, acest motot de cautare minimalist nu incarca deloc ecranul userului cu reclame sau cu servicii de care acesta nu este interesat. O coloana la indemana iti ofera resusrse alternative cum ar fi enciclopedii, dictionare si cautari de bloguri la fel de bine ca si varianta simplifcata pentru copii care indeplineste si mai precis nevoile userilor.

Internet Movie Database

Pe langa celebrele motoare de cautare ce sunt cunoscute pentru generalismul lor, pentru cautarile nenumarate care se pot efectua acolo, mai exista si motoare de cautare specifice anumitor tipuri de cautari cum ar fi si cazul Internet Movie Database, care se axeaza pe gasirea de rezultate in domeniul televiziunii si filmelor de pretutindeni.

Cu rezultate categorisite si cu intrari incrucisate cu recomandari, userii care cauta informatii despre filme si despre celebritati nu pot descoperi nimic mai exact si mai bun in acest domeniu decat Internet Movie Dtabase. Rezultate box office, lansari recente in cinematografe si trailerele pot chiar ajuta userii sa gaseasca ceea ce isi doresc chiar si inainte de a mai efectua cautarea propriu-zisa.

Whitepages

Acest motot de cautare se refera la rezultatele ce tin strict de oameni si de afaceri. Pentru descoperirea de numere de telefon si de adrese,nu exista un motot mai bun de cautare decat Whitepages. E ca un fel de Pagini Aurii, dar in format electronic si aici cautarea se face automat, si nu manual. Optiunile de a cerceta atat numere de telefon, cat si adrese permit userilor a descoperi baze de date individuale sau informatii anonime, dar si coduri de localitati si postale.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *