Sa primesti un serviciu de PR bun nu e intotdeauna usor. Folosind serviciile unei companii profesioniste de relatii cu publicul iti poate aduce dividende pe termen lung. O agentie de PR ofera abilitati si experienta  specialistilor si are de asemenea contacte ample in mass-media. Pentru a te decide daca iti doresti sa contractezi o agentie de PR, trebuie sa analizezi ce are de castigat afacerea ta.

In acelasi timp, trebuie sa apreciezi in mod corect cat timp poti sa-ti dedici pentru relatiile cu publicul si cat de departe te pot duce abilitatile proprii. Cat de linistit poti sa-ti scrii propriul comunicat de presa? Esti increzator ca poti sa te descurci cu cererile mass-media in evenimentul unei crize?

Cum alegi o agentie PR

Daca iti doresti sa folosesti o agentie PR nu depinde de bani de multe ori. Pana la urma brandul tau are nevoie de consolidare si are de castigat cu astfel de servicii.

Cand cauti o agentie de PR, un punct bun de inceput ar fi internetul. Pe vastul si marele WWW poti gasi nenumarate agentii de PR, iar pentru a gasi o agentie PR care intelege sectorul in care activezi, merita sa-ti intrebi propriile contacte, asociatii de afacere, jurnalisti, prieteni sau chiar familia daca ar putea avea legaturi cu o astfel de companie.

Incearca sa alcatuiesti o lista scurta cu agentii de PR care sunt specializate in industria in care activeaza afacerea ta sau care au experienta cu clientii de tipul si calibrul tau. Locatia companiei este de asemenea importanta, fiindca va trebui sa te intalnesti cu un specialist destul de des pentru o comunicare mai buna si un serviciu mai eficient.

Stabileste-ti scopurile inainte de a face un rezumat al concurentilor. In acelasi timp explica-le ce face compania ta si produsele diferite de altele. Incepeti stabilind intalniri fata in fata cu concultantul de PR;o colaborare directa inseamna o abordare tinta in misiunea pe care ti-ai propus-o.

O data ce ati ales o companie de PR, va trebui sa le oferiti o multime de informatii si cereri scrise, dar si referinte ale clientilor. O companie buna de PR intotdeauna va fi interesata in cele mai mici amanunte pana la partea de propunere a unei strategii concrete. Cand vine vorba de costuri, trebuie sa evaluati valoarea banilor si potentialele rezultate, nu doar sa comparati preturi, luand in considerare agentia de PR cu cele mai ieftine servicii. O agentie mai experimentata va costa mai mult, insa cu certitudineva furniza cu o campanie de PR mai eficienta.

Scoate ce e mai bun de la o agentie PR

O colaborare de succes incepe cu obiective bine definite. Ar trebui sa vezi agentia de PR ca o extensie a echipei de marketing. O campanie buna de PR si drumul spre succes asupra mass media dureaza, asa ca nu va asteptati la rezultate instante.  In pasi mici si siguri telul va fi atins.

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *