Motorul de cautare BingIn majoritatea aspectelor, optimizarea pentru Bing nu va necesita munca in plus sau ajustari la strategia ta SEO existenta. Puteti gasi pe internet multe ghiduri ce va vor furniza o lista completa de cele mai bune practici SEO care iti vor imbunatati aspectele tehnice si editoriale a site-ului pentru vizibilitate optima in motorul de cautare Bing, insa recomandarile sunt aproape identice cu cele pentru motorul de cautare Google.

Bing Webmaster Tools are cateva caracteristici care te poate ajuta sa-ti asiguri vizibiltatea specific in Bing, si ar trebui sa analizezi aceste lucruri.

  • Foloseste caracteristica „Crawl Control”. Din intermediul Bing Webmaster Tools, poti sa-ti definezi orele de rata inalta de crawl. Acesta ajuta motorul de cautare Bing sa-ti aloce resursele mai aficient.
  • Realizeaza un „fetch as Bingbot”. Acest lucru verifica daca Bingbot nu este blocat accidental la nivelul serverului. Acest caz se intampla rar, insa ceva atat de simplu ar putea sa te previna sa fii indexat in Bing.
  • Foloseste „Ignore URL Parameters”. Aceasta optiune este dedesubtul „Configure My Site” in Bing Webmaster Tools si permite Bingbotului sa inteleaga care dintre paginile tale ar trebui sa fie indexate si care ar trebui sa fie ignorate, salvand resurse Bingbot. In plus puteti folosi tag-ul <rel canonical> pentru a-l ajuta pe Bing sa inteleaga care pagini ar trebui indexate si sa aiba valori atribuite.

Aditional, Bing si-a imbunatatit uneltele de cautare, facand mai usor pentru detinatorii de site-uri sa-si optimizeze website-ul pentru motorul de cautare numarul 2.

Detinatorii website-urilor ar trebui sa foloseasca SEO Analyzer-ul lui Bing, o unealta care scaneaza cate o pagina pe rand, facand posibil sa verifice paginile tale sa inteleaga unde mai trebuie lucrat. O alta unealta buna este SEO Reports, ce genereaza automat in fiecare saptamana folosind acelasi set de practici SEO ca si unealta SEO Analyzer. SEO Reports furnizeaza numaratori agregate pentru toate problemele gasite din intregul website scanat.

 

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *