Penalizarea de la Google partea II

Continuand povestea a ceea ce inseamna sa inlaturi o penalizare de la Google cererea de reconsiderare nu poate fi trimisa pana cand nu se urmeaza anumiti pasi care sa remedieze ceea ce a fost motivul pentru care ai fost penalizat.

Pasul urmator este legat de nevoia de a gasi link-urile de proasta calitate. Oricat de simplu ti se pare nu vei avea aceeasi parere cand in mod practic vei incepe sa o faci. Astfel ca o metoda mai eficienta, desi dureaza, este sa faci verificarea link-urilor manual. Si pentru ca tine totul de atentie nu trebuie sa inlaturi orice link doar pentru a arata celor de la Google ca ai facut munca de cercetare.

Si cum faci o diferenta intre ele? Care sunt link-urile bune si care nu? Desigur ca acolo unde se vorbeste de comentarii pe bloguri este mai mult ca sigur ca nu este un link tocmai bun. De asemenea, daca un link a fost pus pe o pagina doar din motive SEO fii sigur ca nu este un link natural.

La capitolul indexarii URL-ului in Google poti sa verifici foarte simplu daca domeniul este indexat prin cautarea de genul „site:yourdomain.com”. Iar cand vine vorba de autoritatea paginii si a domeniului este foarte usor sa te lasi inselat caci un domeniu nou poate sa aiba un link bun chiar daca autoritatea sa este mica si invers.

Pentru capitolul de link-uri side wide- asociate cu link-urile friendly sau pentru care ai platit- trebuie sa fii atent sa nu ai link pe toate paginile site-ului cuiva. Fie vei merge pe metoda de link nofollow, fie inlaturi cat mai multe dintre ele. Si pentru a face aceasta munca de cercetare poti sa te bazezi pe Ahref care iti identifica usor si rapid orice link side-wide.

Acestea fiind spuse urmeaza capitole la fel de vaste si complexe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.