Povestea cererii de reconsiderare a site-ului

Google Quality Guidelines defineste acel set de reguli pe care siteul tau trebuie sa le respecte. In momentul in care acest lucru nu se mai intampla fii sigur ca vei fi trecut pe lista neagra a celor de la Google. Lucrurile se pot rezolva insa atat timp cat stii cum sa actionezi. O cerere de reconsiderare poate fi trimisa celor de la Google, totodata dovedind interesul tau si efortul de a indrepta lucrurile.

Cand sa faci o cerere de reconsiderare? In orice caz nu inainte de a remedia problema, de a identifica care a fost cauza care a dus la o asemenea situatie. Totodata se poate ca daca siteul tau sa fi fost afectat de o schimbare de algoritm sa nu trebuiasca sa faci o astfel de cerere insa daca nu esti sigur de situatie in acest sens considera acea cerere o nevoie absoluta.

Pana sa faci si sa trimti cererea de reconsiderare fii sigur ca siteul tau nu mai incalca regulile impuse de cei de la Google si fa o documentatie pana sa trimiti cererea. O munca detaliata este una indicata si tine cont de faptul ca asa vei dovedi ca te straduiesti sa remediezi totul, intr-o oarecare masura aducand si un plus la modul de investigare a problemei tale de catre cei de la Google.

In cat timp se va rezolva totul? Este greu de precizat in conditiile in care in prima faza vei primi o notificare ca acea cerere a fost procesata. Luand exemplul la modul general in cateva zile se va putea sa primesti un raspuns clar insa asta nu este tot timpul egal cu satisfactia problemei rezolvate. Sunt sanse ca dupa ce cererea ta de reconsiderare a fost analizata, la fel ca si intregul caz sa se considere ca siteul inca incalca anumite reguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.