Pentru ca penalizarile de la Google sunt oarecum frecvente in prima faza te-ai putea trezi intr-un soc. Insa pe cat de complicat sa inversezi procesul este totusi posibil de atins scopul de inlaturare a penalizarii primite. Tine de intelegerea sistemului insa mai important de parcurgerea cu sfintenie a pasilor care sa te aduca in punctul dorit.

Pentru inceput ai nevoie de o colectare de date in ceea ce priveste backlink-urile. Sa faci o lista a tuturor link-urilor catre site-ul tau este un prim pas. Si ai nevoie de diverse surse pentru asta. Google Webmaster Tools este una dintre acestea, acolo unde trebuie sa cauti sectiunea de trafic si cea de link-uri catre site-ul tau. Urmeaza Open Site Explorer, acolo unde de la sectiunea „Links that come from: External linking page” dai export.

Ahrefs completeaza aceasta lista cu ajutorul ce il aduce pentru a restrange link-urile de tip sidewide, follow sau nofollow. Si nu in cele din urma Majestic SEO dispune de o sursa de documentare pentru tine acolo unde sectiunea „historic index” cuprinde link-urile precedente si nu numai cele mai recente.

Mai mult decat atat, asa cum si Google recomanda, ar trebui sa incerci mai mult decat versiunea de „www”. Alte variatii ale domeniului iti pot aduce mai multe date.

Mergand mai departe cu acest proces trebuie sa te documentezi. Si totul incepe cu un Google Docs Spreadsheet. Te ajuta in procesul de inlaturare a link-urilor. Si la fel de utila se dovedeste si cand vine vorba de cererea de reconsiderare pe care o vei trimite. De ce Google Spreadsheet? Pentru ca este un produs Google in care exista incredere.

Dupa ca ai colectat toate datele de care ai nevoie cu ajutorul Google Webmaster Tools, Ahrefs, Majestic SEO si Open Site Explorer nu uita sa adaugi si coloanele cu nume de contact, email, website, si URL-urile de la Facebook, Twitter, LinkedIn, Google +, statusurile link-urilor si notele.

Nu in ultimul timp se recomanda sa adaugi si o foaie aditionala cu „contact examples” unde vei incarca imagini cu email-urile trimise webmastrilor.

Acestea sunt doar primele doua parti a ceea ce inseamna pasii de inlaturare a penalizarii. Va urma…

 

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *