Prioritatile SEO partea a II-a

Continuand povestea cu prioritatile in SEO vei ajunge si in punctul in care o pagina nu se claseaza. De ce ar ignora Google anumite pagini? Raspunsurile s-ar putea corela cu link-uri proaste, cu redirectionari proaste si continut ce pare duplicat sau poate chiar asa este. Marea majoritate crede ca tine de targhetarea cuvintelor cheie si nu se gandesc in perspectiva la posibile cauze.

Pur si simplu Google nu considera ca o pagina trebuie sa se adauge in indexul sau. Mai ales daca acea pagina nu aduce cu nimic in plus in continut, nu contribuie cu nimic in lumea web. In plus trebuie sa fii sigur ca pagina are si suficient continut, nu mai putin de 50 de cuvinte, si nu se bazeaza pe cuvinte cheie insiruite. Cu alte cuvinte Google trebuie sa poate citi pagina ta si o poate intelege ca sens.

La fel ca si pana acum conteaza sa ai un continut unic. Daca motorul de cautare Google gaseste doua pagini la fel ca si continut va alege una ca fiind cea originala si pe cealalta o va respinge. Este posibil sa ai continut duplicat fara sa iti dai seama insa. In plus gandeste-te la ce intrebari se raspunde prin continutul tau pentru ca pagina sa se claseze datorita continutului totodata.

In stransa legatura vine si targhetarea cuvintelor cheie. Bazat pe continutul pe care il ai gandeste-te la ce intrebari se raspunde, cum ai cauta tu pe internet despre un subiect anume. Cauta acei termeni in Google Keyword Planner pentru a verifica traficul; desi si sinonimele pot fi gasite pana la urma in functie de cautare nu este acelasi lucru cu potrivirea directa dintr o intrebare/curiozitate si raspunsul ce vine concret pe cuvantul cheie.

In cele din urma, daca nu ai penalizari, nu ai probleme cu indexarea, continutul este bun si serveste ca atare ramane sa te preocupi de SEO, de campanie si modul in care aceasta se realizeaza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.