Pro retelelor social media anonime

Retelele de social media anonime au inceput sa apara in lumea virtuala inca din anul 2008, au avut parte de coborasuri, insa se pare ca si-au revenit si in ziua de azi exista mai multe site-uri asemenea de social media, dar si aplicatii pentru telefon in legatura cu asa ceva.

  • Retelele de socializare devin sursa pentru stirile de ultima ora: O serie de jurnalisti au inceput a folosi Whisper (una dintre aceste retele) pentru a raporta despre industria tehnologiei iar CNN raporteaza ca  unul dintre scopurile editorului sef al Whisper este de a incuraja pe userii sai sa posteze noutati de indata ce aceste lucruri se intampla. Mai devreme in anul 2014, compania si-a alaturat fortele cu Buzz Feed pentru a selecta noutati din postarile anonime care apareau pe aceasta retea de socializare.
  • Genereaza sfaturi impartiale: Multi oameni posteaza evenimente din viata de zi cu zi pe Facebook pentru a le impartasi cu familia si cu prietenii, cum ar fi o nunta apropiata. Oricum, unii dintre aceeasi oameni vor intra pe site-urile anonime pentru a  cere parerea in legatura cu sfaturi legate de viata atunci cand se simt incomod in a impartasi detalii personale cu prietenii adevarati.
  • Asigura distractie prin intermediul barfelor si umorului: Ziarul The Guardian a sustinut de asemenea cum ca unii useri ai Yik Yak (alt sit social anonim) se pare ca folosesc  aplicatia ca o modalitate de a impartasi un pic mai multe zambete in stanga si in dreapta prin postarea de bancuri online si de glume virtuale. Altii sustin ca se folosesc de site-urile anonime pentru a raporta stiri despre celebritati si noutati din lumea can can-urilor scandaloase. Un user Whisper a sustinut si a anuntat ceea ce s-a petrecut intre Gwyneth Paltrow cu mai multe luni inainte ca ea si sotul ei, Chris Martin, sa anunte in mod oficial ca se despart.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.