Procesul de comunicare in cadrul unei firme

Comunicarea eficienta este vitala pentru orice business. Intreg procesul de comunicare include: emitator – mesaj – mediu de transmitere al mesajului – receptorul – reactii.

Daca mesajul potrivit nu ajunge la persoana potrivita in formatul potrivit, intreaga eficienta a comunicarii ar putea fi afectata.

Pentru un business, este important sa se stie cum si cand se va trimite un mesaj unui public vizat. De exemplu, o societate de constructii care doreste sa transmita mesaje despre produsele sale noi:  astfel de mesaje trebuie sa fie concepute corect si de asta se poate ocupa cu succes doar o agentie de pr.

Un business va trebui sa transmita diferite mesaje in diferite formate sau prin intermediul unor medii diferite, iar de aici avem doua tipuri de comunicari: comunicarea interna are loc in interiorul organizatiei, in timp ce comunicarea externa vizeaza oamenii din afara unei organizatii, cum ar fi presa. Orice astfel de comunicare implica dezvoltarea unor relatii cu publicurile tinta. Pentru asta, poti apela inclusiv la comunicate de presa si daca angajezi o agentie de PR, te poti asigura ca sunt realizate corect.

Cheia unei comunicari efective o reprezinta transmiterea unui mesaj clar, corect si concret. O firma de pr se va asigura de urmatoarele lucruri:

Va intelege ce tip de informatie trebuie distribuita, catre cine si cand. Ei vor sti astfel ce canale de comunicare vor trebui folosite pentru ca mesajul sa fie in formatul corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.