Se mai face guest post in 2014?

Accept-guest-postsIn zilele de astazi, Matt Cutts se joaca pur si simplu cu tot ce tine de seo. Urmarind foarte multe din comentarii referitor la acest lucru, multi omit „the big picture” sau imaginea de ansamblu asa cum ii spune noi: Google nu va agrea niciodata SEO din simplu motiv ca vor sa aiba rezultate cat mai naturale.

Intr-un articol recent de pe blogul lui Matt Cutts citim in felul urmator:

Okay, I’m calling it: if you’re using guest blogging as a way to gain links in 2014, you should probably stop. Why? Because over time it’s become a more and more spammy practice, and if you’re doing a lot of guest blogging then you’re hanging out with really bad company.

In traducere:

Ok, o spun ca sa fie clar: daca folosit guest posting-ul ca o metoda de a obtine link-uri in 2014, ar trebui cel mai probabil sa va opriti. De ce? Pentru ca in timp devine o practica din ce in ce mai spammy si daca faci o multime de guest posting inseamna ca umbli cu companii neagreate.

Online-ul international a rabufnit insa problema nu se pune asa. Mai exact, daca vrei sa postezi un guest post doar pentru ca e un articol bun si relevant pentru site-ul pe care postezi, nu-ti interzice nimeni sa o faci. Poti sa pui si zece daca toate respecta aceasta conditie.

Totusi, daca faci guest post doar pentru a strange cat mai multe link-uri pentru site-ul tau, atunci este momentul in care cel mai probabil ar trebui sa te opresti.

O strategie de promovare avand ca obiectiv principal urcarea in pozitii google, nu este o strategie. Este o metode de a influenta motorul de cautare si stim bine ca lui nu-i place acest lucru. Daca iti vei mentine campaniile organizate si vei avea grija sa nu depasesti limitele white seo-ului, cel mai probabil nu vei intampina probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.