Site MobilTu sau cineva care stiti toate probabilitatile de a detine un smartphone mobil, cum este iPhone, Samsung, Nokia sau ceva similar, accesati si internetul cu el. Aceste dispozitive au crescut foarte mult in ultimii ani si se presupune ca intr-o buna zi, mai multi oameni vor accesa internetul cu un dispozitiv portabil, decat cu un laptop sau o masinarie de computer desktop. Cu toate acestea fiind spuse, este timpul sa luam in considreare integrarea unei versiuni mobile a website-ului tau in strategia ta de marketing online.

Cand examinezi acest lucru din punct de vedere SEO totusi, un lucru trebuie sa-l intelegi inainte de orice. Motoarele de cautare, precum Google, Bing si Yahoo, nu le intereseaza daca un website compatibil mobil sau nu.

Asa este, website-urile realizate pentru utilizatorii mobili nu primesc un tratament special de la motoarele de cautare. In alte cuvinte, cautarile de pe un smartphone mobil sunt tratate la fel ca alte cautari de pe un computer obisnuit. Daca scoti smartphone-ul si faci o cautare, vei observa ca motoarele de cautare nu claseaza site-urile mobile mai inalt, daca nu adaugi „mobile” sau orice alt cuvant cheie unic in acea fraza.

Totusi sa clarificam situatia, avand un site optimizat pentru utilizatorii mobili este absolut important. Cu toate acestea, aceasta este o problema mai mult de folosire si nu neaparat o problema de clasare.

Din punctul de vedere SEO totusi, site-urile mobile nu au nici o sansa sa-ti intreaca site-urile principale. Impactul in termeni de SEO si smartphone-uri mobile, este cautarea locala. De fapt, statisticile arata ca exista 33 la % mai multe sanse sa cauti ceva local cand iti folosesti smartphone-ul.

Sa-ti configurezi site-ul mobil punandu-l intr-un sub director are cateva beneficii :

  • Continut, incredere si autoritate de pe site-ul tau prinicpal va fi disponibila pentru utilizatorii mobili.
  • Poti sa-ti mentii concentrarea pe link building pe pagina principala decat sa treabuiasca sa-ti imparta eforturile printre mai multe site-uri.

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *