Sfaturi de Social media Marketing pentru Pinterest

Daca vrei sa pui laolalta o strategie de social media marketing pentru afacerea ta, Pinterest este un site pe care cu siguranta iti vei dori sa il iei in considerare si sa il incluzi in planurile tale. Acest site unic are potentialul de a avea un impact pozitiv urias asupra rezultatelor de marketing pentru foarte multe afaceri.

Ce este Pinterest?

Pinterest este atat un site de tip retea social, cat si un site social de depozitare care poate fi atat o resursa grozava si puternica  pentru generarea de trafic, ct si pentru cultivarea unor idei de indrumare si urmare, mai ales pentru companiile care isi fac reclama foarte mult  pentru femei.

Oamenii care folosesc site-ul tind sa fie foarte angajati in ceea ce fac si foarte pasionati de asta, folosindu-l drept o resursa  online pentru salvarea si organizarea informatiilor descoperite in mediul online prin intermediul panourilor virtuale. Se ilustreaza intr-un studiu din 2012 crestera in popularitate a site-ului mai ales in cazul femeilor.

Terminologia Pinterest

  • Pin: O imagine adaugata.sharuita prin intermediul Pinterest (de obicei legata de un anumit continut)
  • Pinboard: O colectie de pin-uri, centrate pe o anumita tema
  • Pinning: Actiunea de a introduce continut pe Pinterest
  • Pinner: Userul de Pinterest care introduce continut
  • Re-pinning: Adaugarea de continut pe care altcineva deja l-a introdus in propriul pinboard
  • Butonul de Pin It: Buton pe care il poti instala pe site-ul tau astfel incat oamenii pot sa dea pin cu usurinta la continurul acestuia

Pinterest drept unealta de marketing

Oamenii folosesc pinboard-uri pentru orice de la colectarea de retete si idei de proiecte DIY si pana planuirea de nunti si vacante de vis-si multe altele. Este atat de usor pentru „pinneri” sa descopere si sa dea „re-pin” la continuturile pe care altii le-au „pinnuit”, ceea ce rezulta la echivalentul unor tipuri de marketing viral specifice site-ului Pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.