In momentul in care lanseaza o afacere in online, multi se gandesc indelung la numele domeniului pe care sa il aleaga. Astazi vorbim despre domenii noi versus domenii vechi si incercam sa aflam care este cea mai buna alegere.

1. In primul rand, oricine doreste sa inceapa o afacere in mediul online, trebuie sa constientizeze faptul ca are nevoie de un domeniu pentru jisa lui,  un domeniu brandabil, numele firmei lui daca aceasta exista si in mediul offline. Astfel,  inainte de a te gandi daca sa cumperi un domeniu nou sua unul cu istoric, gandeste-te la ce nume de domeniu iti doresti, fara sa verifici primul aspect.

2. Dupa ce te-ai hotarat in legatura cu potentialele nume de domenii, incepe sa cauti si sa vezi daca numele sunt libere, ocupate sau expirate. Cele mai multe sanse le ai in achizitionarea unor domenii expirate, daca doresti un domeniu cu vechime. Bineinteles, daca ai cine stie ce afacere si doar un nume e bun pentru tine si acela a luat, s-ar putea sa investesti foarte mult ca sa il cumperi de la actualul proprietar.

3. Daca domeniul e expirat sau ocupat

Daca domeniul pe care doresti neaparat sa il cumperi e expirat sau folosit, inainte sa te gandesti la pret, considera alte aspecte foarte importante.

  • are inscrieri in directoare? daca da, s-ar putea sa-ti dauneze foarte mult pe partea de seo
  • a fost penalizat pentru metode de black hat? daca da, s-ar putea sa nu ai nici macar o singura sansa de reusita cu acel nume de domeniu
  • are un pret suspicios de mic (in cazul celor ocupate)? ei bine, verifica-l in legatura cu cele doua aspecte expuse mai sus

Daca nu e sa fie, de cele mai multe ori, un domeniu nou pe care sa stii tu sigur ce faci este cea mai buna solutie. Pana la urma, daca joci dupa reguli si oferi calitate, vei urca la fel de bine si de usor si vei reusi sa devii o autoritate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *