75. Adauga butoane de social sharing pe site-ul tau. Cu cat faci mai usor pentru utilizatori sa-ti distribuie continutul, cu atat mai sigur vor face asta.

76. Social media nu e inlocuitor pentru SEO. Strategia pentru social media ar trebui sa fie o parte a strategiei SEO sau ar trebui sa ruleze in acelasi timp cu strategia de optimizare SEO.

77. Motoarele de cautare afiseaza pagini, nu site-uri. Daca o pagina ajunge foarte sus in Google, o face datorita calitatii ei individuale, nu neaparat calitatii site-ului.

78. Business-urile mici pot ranka mai usor decat business-urile mari. Nu este ceva neobisnuit ca o companie mica sa ajunga mai sus in motoarele de cautare, in fata unei companii mai mari.

79. Cunoaste-ti pozitionarile. In Google Webmasters tools mergi la Traffic si apoi la Search Queries pentru a verifica pe ce cuvinte cheie se pozitioneaza site-ul tauc el mai bine.

80. Tinteste la top 3, nu doar la top 10. Daca site-ul tau nu ajunge in top 3 pentru un cuvant cheie, atunci vei primi mai putin de 10% din traficul de acea cautare.

81. Pozitionarile pot fi irelevante. Sa fii numarul 1 pe o cautare nu e deajuns. Daca vizitatorii nu convertesc (nu cumpara), sa fii pe locul 1 nu te ajuta cu prea mare lucru.

82. Nu-ti fa griji de PageRank. Site-urile cu un PR mic pot si de multe ori depasesc un site cu un PR mai mare.

83. Alege daca vei folosi sau nu www in url-ul site-ului tau. Ai grija ca site-ul tau sa fie setat sa afiseze fie http://numesite.ro fie http://www.numesite.ro, nu ambele.

84. Adopta o arhitectura accesibila pentru site-ul tau. Orice pagina de pe site-ul tau ar trebui sa fie accesibila utilizatorilor la maxim 3 click-uri distanta.

85. Foloseste o structura simpla pentru URL-uri. Vizitatorii ar trebui sa isi dea seama de subiectul unei pagini sau al unui post, doar uitandu-se la url.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *