Conceptul de a impartasi totul cu toata lumea in mediul online este ceva ce a devenit norma pe Facebook si pe Twiter mai ales. Oricum, este important sa ne gandim si la implicatiile pe termen lung despre noi in mediul online inainte de a face ceva in acest mediu. Pana la urma, odata ce a fost facut ceva public, nu poti face cu adevarat nimic ca sa retragi ceea ce s-a facut la un moment dat cu un procent de 100%.
Cineva va putea salva, sharui sau reposta informatii despre tine, de obicei intr-un mod in care tu nu ai abilitatea de a-l controla. Asemenea informatii vor rezista de fiecare data si vor fi valabile pentru altii, chiar daca tu vei sterge sau scoate din mediul online acele informatii sau postari intitiale.
Este foarte important sa iei in considerare potentialul impact si cel de pe termen lung al informatiilor pe care decizi tu sa le impartasesti in mediul online. Una dintre cele mai mari greseli pe care le vedem este mai ales faptul ca tinerii absolventi isi posteaza pe diverse retele sociale albume cu poze de pe cine stie unde din vacanta sau dau tweeturi despre betii si mahmureli folosind un limbaj mai putin adecvat.
In timp ce aces lucru poate parea ceva amuzant atunci cand il faci pentru prima data, mai ales cand esti copil, lucrurile se schimba atunci cand este vorba despre a trece la o alta perioada din viata ta, de la scoala la munca. Cel mai mare sfat ce li se poate da acelor absolventi care sunt inca setati pe modul petrecere este de a-si actualiza paginile de Facebook si de Twitter. Drept cautator de joburi, trebuie sa iei o decizie despre ce vei lasa si ce vei inlatura de pe profilul tau de Facebook, pentru ca stii in mare parte cam ce ar vrea sa gaseasca potentialii angajatori pe profilul unui potential candidat la un job.