Spam motoare de cautareDe vreme ce exista cautarea, intotdeauna va exista si spamul. Practica de spamming a motoarelor de cautarea, crearea paginilor si chemelor realizate pentru a creste artificial clasarea sau abuzul de algoritmi de clasare angajate pentru a sorta continut, a crescut de la mijlocul anilor 1990.

Cu platile fiind atat de inalte, nu este de mirare ca manipularea motoarelor de cautare este o activitate atat de populara pe web. Cu toate acestea, a devenit foarte dificil, dupa opinia mea, si merita din ce in ce mai putin din doua motive.

1. Nu merita efortul

Utilizatorii urasc spam-ul si motoarele de cuatare au un stimulent financiar pentru a lupta cu ele. Multi cred ca cel mai mare avantaj al produsului Google din ultimii 10 ani a fost abilitatea lor de a controla si a indeparta spamul mai bine decat orice competitor al sau. Este indubitabil ceva pentru care toate motoarele de cautare petrec o cantitate mare de timp, efort si resurse. In timp ce spamul inca mai functioneaza ocazional, genereaza mai mult efort de a reusi decat producerea continutului bun, si plata pe termen lung, este virtual inexistenta.

In loc sa investesti atat de mult timp si efort in ceva in care motoarele de cautare vor arunca, de ce sa nu investeti intr-o valoare adaugata, o strategie pe termen lung?

2. Motoare de cautare mai inteligente

Motoarele de cautare au facut o treaba remarcabila identificand metodologiile inteligente, scalabile pentru a se lupta cu manipularea spam, facand dramatic mai dificil de a avea un impact in algoritmurile lor.

Mai recent, update-ul Google Panda, a introdus o masinarie sofisticata de invatat algoritmi pentru a se lupta cu spamul si paginile de valoare scazuta la o dimensiune nemaivazuta pana acum online. Daca treaba motoarelor de cautare este sa furnizeze rezultate de calitate, au ridicat bara tot mai sus de la an la an.

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *